Bögrés csörögém

2017-01-15

sponsored links



A héten már harmadszor sütök csörögét.
Elõször a hét elején este hétkor kellett a párom óhaját teljesíteni,hiába mondtam hogy nincs itthon tejföl.
Kerestem egy olyan receptet, ahol tejjel készült.


Aztán a másodikat citromhéjjal, és rummal ízesítettem,a látogató lányoméknak.
Majd ez a bögrés változat is elkészült ,és" futárszolgálattal" :) eljutott a másik lányomékhoz.

Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt 2x (2,5 dl )
  • 2 egész tojás
  • 1 púpos evõkanál házi zsír
  • fél kávéskanál só
  • 1 evõkanál cukor
  • 1 evõkanál rumaroma
  • 0,5 dl tej
porcukor + kókuszzsír (olajjal helyettesíthetõ)



Elkészítése:
A lisztet,a sót, és a zsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást,a cukrot,és a rumaromát ,valamint a tejet.
Összegyúrjuk, majd szép fényesre dolgozzuk.(kicsit ragad)
Kinyújtjuk kb fél cm -re,majd rombusz alakra derelyemetszõvel felmetéljük.
A közepükre vágott nyíláson keresztül az egyik sarkát befordítjuk.
Így lesz olyan forgácsszerû,ezért hívják néhol forgácsfánknak.


Bõ olajban pár percig sütjük mindkét oldalát, vigyázva ,hogy ne süljön nagyon meg, mert akkor kemény lesz.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Lekvárral az igazi!!! Vagy csokistejszínnel !  Ahogyan a Pisti Võm ette:)



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2017/01/bog...

sponsored links

Keres?s