Búcsú a nyártól! (Fagyival)

2010-08-29

sponsored links

Könnyes szemmel, nehéz szívvel. Már csak pár nap és kezdõdik a hivatalos õsz. Az embereket durván két nagyobb csoportba lehet osztani. Az egyik szereti a telet, a hûvöset, szereti a hideg ételeket, a másik élvezi a meleget, a meleg ételeket, és szenved a hidegtõl. (Kínai étkezés ezt jin és jang típusba sorolja) Jómagam egyértelmûen az utolsó csoportba tartozom. Harminc fok, harmincöt fok meg sem kottyan, bámulatos fordulatszámon pörgök mikor mások tikkadnak, és menekülnek a naptól, télen viszont mint a medve aludni készülök. Minden bajom van a hidegtõl. Az õsz még úgy ahogy elviselhetõ. De a tél. (Pedig télen születtem).



Búcsúzom a nyártól a két nagyon egyszerû fagyi recepttel (lustáknak):

Ribizlis fagyi
A ribizliset mindenkinek ajánlom. Fantasztikus lett!

Hozzávalók:
Egy tálka ribizli (turmixolva),
cukor ízlés szerint
pici citromlé
egy vaníliás ivójoghurt (kb. 3-4 dl)
Elkészítés:
A ribizlit a cukorral, citrommal, és az ivójoghurttal összeturmixolom, és fagyigépben, vagy kézi módszerrel fagylaltot készítek belõle. Irány a mélyfagyasztó. Bár nálunk ez az egyetlen fagylalt, ami nem élte meg a mélyhûtõt.


Áfonyás fagyi
Az áfonyásat vadáfonyából készítettem (Szezonja van, ragyogó áron kínálják, az íze sokkal erõsebb, aromásabb). Egy litert vettem belõle, megmostam, el is fogyasztottam egy tálkával, mikor leszidtak, hogy ezt mindenütt írják hogy hevítsük fel, vagy fagyasszuk le, mert kínok kínjával lehet meghalni tõle. De ez nem történt meg. A maradékot viszont cukorral szépen összefõztem.
Hozzávalók:
Tálka vadáfonya
kevés citromlé
ízlés szerint cukor
egy vaníliás ivójoghurt (kb. 3-4 dl)

Elkészítés:
Az áfonyát összeturmixoltam, felforraltam a cukorral, és összekevertem az ivójoghurttal, és a citrommal. Utána irány a fagyigép, és a mélyhûtõ.

Fagyit természetesen mindig lehet enni, hogy torokfájást lehet tõle kapni télen csak egy mítosz, de télen inkább forró teát iszom, meleg ételeket eszem, hogy minimálisan ébren tudjam tartani magam.

Búcsú a nyártól, és búcsú a fagylaltoktól.

Megjegyzés: Hisztaminérzékenyeknek tökéletes.

Folytats a blogon ... ladylildu.blogspot.com/2010/08/bucsu-...

sponsored links

Keres?s