Burgonya mascarponés, szalonnás gombaraguval

2010-12-26

sponsored links



Egy receptet olvasgatva jött az ötlet, hogy felhasználom otthoni maradékjaimat. :)

Egy nagy tepsire burgonyákat karikáztam kevés olivaolajra. Tetejére kis só, bors, friss bazsalikomlevelek. 



Elõmelegítettem a sütõt 200 fokra, s közben elkészítettem a ragut. 

Megpirítottam együtt egy jó nagy fej vöröshagymát 40 dkg bacon-nel, majd hozzáadtam 20 dkg gombát, egy konzerv kukoricát. Kb. negyed órát sütöttem. Majd levettem a gázról, és hozzáadtam fél kg mascarponét, a kis pohát tejfölt, 2 egész tojást, 20 dkg reszelt ementálit, kis sót, borsot, fokhagymát.


Az egész ragut a burgonyákra öntöttem, 20 percet lefedve, majd fólia nélkül még további 30 percet sütöttem. Mindenki imádta!

Folytats a blogon ... mennyorszagkonyhaja.blogspot.com/2010...

sponsored links

Keres?s