Buono ? Pasta di Roberto
sponsored links
Plázában vásárolni elõzetes útvonalterv nélkül bizony fárasztóbb lehet, mint bármelyik túlélõtúra. Testi, lelki megpróbáltatásainkat legtöbbször az ilyen komplexumokban az éttermek környékén tudjuk kipihenni. A Corvin plázában nem rég nyitott a Buono, mely már az Allee-ban megjelent régebben. Sokaknak nem tûnik fel, de ez egy Il Treno “extra”.
A legfelsõ emelet az etetõszint a Corvinban. Annak origójától egy lélegzetvétellel arrébb található a Buono, ami dizájnjával erõsen kitûnik a többi egység közül, arról nem is beszélve, hogy szeparáltabb az egész terület, ahova ledobhatjuk magunkat és a három köbméter szatyrot.
das üzlet
A boltról boltra járás sok energiát emészt fel így, nem volt kérdés, hogy tésztán kívül van-e értelme mást nézni az étlapról. A kínálat, ha jól emlékszem 8 különbözõ variációt jelentett, melyek mindegyikét négy különbözõ tésztával lehet rendelni. Abban az esetben, ha nem vagyunk tizenkétszeres olasz tészta szakértõ bajnokok, akkor sem kell rettegnünk mivel a személyzet készségesen segít a témában.
Pasta di Roberto – paradicsomos tészta sonkával, gombával és füstölt sajttal
Tésztaételeiket többfajta tésztafajtával kérhetjük, nekem most történetesen a conchiglie tetszett meg, ami a köztudatban legtöbbször kagylótészta fedõnév alatt ismeretes. Rendelés után kapunk egy sorszámot, amit majd megkeresve a személyzet asztalhoz hozza nekünk a fogást. Ez gyér forgalom esetén éppen 15 perc alatt sikerült, ami kifejezetten elfogadható.
Pasta di Roberto
Lágyan ívelt tányérban kaptam a tésztát, ami egy vaskosabb ökölnyi adag, amit némi zölddel díszítettek. Közelebbrõl vizsgálva látszik a sajt is, illetve, hogy vastagon fürdik a paradicsomszószban a tészta. A kagylók megvannak, aranyosak is, szóval minden rendben kinézetre. Ahogy lenni szokott a gravitáció galádul a tányér aljára rántja a szósz döntõ többségét, azaz nem egy rossz ötlet, ha fogyasztás elõtt kicsit kevergetjük.
kagylók
Kóstolva olyan hajmeresztõ ízorgiát nem produkált. A paradicsomszósz hozza a kötelezõt, kicsit lehetne bátrabban fûszerezni, illetve a füstölt sajt lehetne sokkal karakteresebb, mert így a füstösség egyáltalán nem érzõdött ezen ki. A sonka ízre kifejezetten finom, állaga is patent, viszont alig került bele, így szinte csak minden negyedik falatnál érezni belõle, de akkor is csak keveset. A gombával tökéletesen ugyanez a helyzet, ízre jó, de adagra szegényes.
szaftosabb oldal
A tészta így önmagában 1390 forint, ami egészen kevésnek tûnik egy plázás étteremhez képest. Az adag mindennek a kulcsa, ha 15%-al többet kérnének érte, de cserébe adagra is hízna a fogás, akkor sokkal jobb lenne szerintem. Ez ilyen formában egy felnõtt ember számára sajnos nem laktató. Nem zárkózom el egy újra teszttõl, de arra pihenek pár hetet, az biztos.