Buono ? Pasta di Roberto

2017-01-17

sponsored links

Plázában vásárolni elõzetes útvonalterv nélkül bizony fárasztóbb lehet, mint bármelyik túlélõtúra. Testi, lelki megpróbáltatásainkat legtöbbször az ilyen komplexumokban az éttermek környékén tudjuk kipihenni. A Corvin plázában nem rég nyitott a Buono, mely már az Allee-ban megjelent régebben. Sokaknak nem tûnik fel, de ez egy Il Treno “extra”. 

A legfelsõ emelet az etetõszint a Corvinban. Annak origójától egy lélegzetvétellel arrébb található a Buono, ami dizájnjával erõsen kitûnik a többi egység közül, arról nem is beszélve, hogy szeparáltabb az egész terület, ahova ledobhatjuk magunkat és a három köbméter szatyrot.

das üzlet

A boltról boltra járás sok energiát emészt fel így, nem volt kérdés, hogy tésztán kívül van-e értelme mást nézni az étlapról. A kínálat, ha jól emlékszem 8 különbözõ variációt jelentett, melyek mindegyikét négy különbözõ tésztával lehet rendelni. Abban az esetben, ha nem vagyunk tizenkétszeres olasz tészta szakértõ bajnokok, akkor sem kell rettegnünk mivel a személyzet készségesen segít a témában.

Pasta di Roberto – paradicsomos tészta sonkával, gombával és füstölt sajttal

Tésztaételeiket többfajta tésztafajtával kérhetjük, nekem most történetesen a conchiglie tetszett meg, ami a köztudatban legtöbbször kagylótészta fedõnév alatt ismeretes. Rendelés után kapunk egy sorszámot, amit majd megkeresve a személyzet asztalhoz hozza nekünk a fogást. Ez gyér forgalom esetén éppen 15 perc alatt sikerült, ami kifejezetten elfogadható.

Pasta di Roberto

Lágyan ívelt tányérban kaptam a tésztát, ami egy vaskosabb ökölnyi adag, amit némi zölddel díszítettek. Közelebbrõl vizsgálva látszik a sajt is, illetve, hogy vastagon fürdik a paradicsomszószban a tészta. A kagylók megvannak, aranyosak is, szóval minden rendben kinézetre. Ahogy lenni szokott a gravitáció galádul a tányér aljára rántja a szósz döntõ többségét, azaz nem egy rossz ötlet, ha fogyasztás elõtt kicsit kevergetjük.

kagylók

Kóstolva olyan hajmeresztõ ízorgiát nem produkált. A paradicsomszósz hozza a kötelezõt, kicsit lehetne bátrabban fûszerezni, illetve a füstölt sajt lehetne sokkal karakteresebb, mert így a füstösség egyáltalán nem érzõdött ezen ki. A sonka ízre kifejezetten finom, állaga is patent, viszont alig került bele, így szinte csak minden negyedik falatnál érezni belõle, de akkor is csak keveset. A gombával tökéletesen ugyanez a helyzet, ízre jó, de adagra szegényes.

szaftosabb oldal

A tészta így önmagában 1390 forint, ami egészen kevésnek tûnik egy plázás étteremhez képest. Az adag mindennek a kulcsa, ha 15%-al többet kérnének érte, de cserébe adagra is hízna a fogás, akkor sokkal jobb lenne szerintem. Ez ilyen formában egy felnõtt ember számára sajnos nem laktató. Nem zárkózom el egy újra teszttõl, de arra pihenek pár hetet, az biztos.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/buono-pasta-di-roberto/

sponsored links

Keres?s