Bundáskenyér forever

2014-01-05

sponsored links


Hát, egyre gyakrabban bekövetkezik az, ami hosszú-hosszú ideig nem volt. Sokszor vagyunk kettesben az urammal, ráadásul kiszámíthatatlan is, hogy mikor, így nehéz a fõzés tervezése, pontosabban a mennyiségi kalkulálás. Ez a negatív része. A pozitív meg az, hogy látjuk, egészséges felnõttek a gyerekeink, sikerült õket "elengedni", mi meg végre (azt gondolom, ez nem önzés, "megdolgoztunk" érte az elmúlt 27 évben) újra élvezhetjük a kettesben létet, újra belekóstolhatunk a függetlenségbe. Igaz, az uram tegnap este is utána szólt Bálintnak: már megint kettesben hagytok anyáddal? Mit kezdünk egymással?  :))

Na, hogy a lényegre áttérjek: szilveszterre vettünk jó sok félbarna kenyeret, de nem fogyott el a Lõrinc bulijában, gondoltuk, ma reggelire bundáskenyeresítünk belõle egy kazallal, mert azt mindenki szereti. Végül ketten maradtunk itthon, így igazából nagy kenyérpusztítást nem tudtunk véghezvinni, de azért jól belakmároztunk. Most egy óra van, még mindig nem vagyunk éhesek, szép kényelmesen fõzögetek, közben blogolhatok kedvemre, amíg az uram szkennelgeti a régi képeinket.

Hozzávalók (Ahhoz, ahogy mi készítettük ma délelõtt. Szerintem kb. 5 ember jóllakott volna ebbõl a mennyiségbõl, de 4 biztosan. Holnap mûanyagdobozkában magunkkal visszük a maradékot.):
  • 0,5 kg félbarna kenyér felszeletelve ...

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s