Bundás alma

2017-10-12

sponsored links

Hozzávalók:
(most azt az adagot írom, amibõl én készítettem)
3 db nagyobb alma
2 db tojás
1,5 dl tej
1 dl víz (szénsavmentes)
1 csipet só
1 késhegynyi sütõpor
10-12 dkg liszt
1 tk.cukor
+ kb. 2 dl olaj a sütéshez
+ tálaláshoz
2 ek. porcukor
1 kk. õrölt fahéj
Elkészítés:
Azzal kezdjük, hogy az alma és az olaj kivételével a hozzávalókból sûrû palacsintatésztát keverünk. Lehet, hogy a lisztbõl kicsit több kell majd, a lényeg, hogy "masszívabb" legyen a tészta, mint amikor sima palacsintát sütünk. Ha készen van, tegyük félre pár percre pihenni. Közben mossuk-és hámozzuk meg az almákat, szúrjuk ki a megfelelõ eszközzel a magházat a közepérõl, majd vágjuk egy centis szeletekre a gyümölcsöt. Tegyük oda melegedni az olajat. Ha már elég meleg, -de nem forró-, akkor az almaszeletekbõl párat mártsunk a masszába, és óvatosan tegyük az olajba. Arra figyeljünk, hogy a sütõpor miatt kicsit meg fog nõni rajtuk a bunda, nem kellene, hogy összesüljenek a karikák. Közepes lángnál ne süssük nagyobban, mert nem csak az a célunk, hogy a bunda barna legyen, hanem szeretnénk,ha az almák is puhulnának alatta egy kicsit. Amikor már mindkét oldaluk szép szint kap, és a villa is könnyen beleszalad, szedjük papírtörlõre az alaposan lecsepegtetett bundás almákat, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja. Utána mehetnek tányérra, ahol megszórjuk õket pici fahéjas porcukorral.


Gyors és nagyszerû csemege így az alma. Nem csak délutáni tea mellé, de egy tartalmasabb leves után ebédre is ajánlani tudom.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/10/bu...

sponsored links

Keres?s