Buborékkenyér kolbászkrémmel

2017-02-18

sponsored links


Itt láttam ezt a kenyeret, és kis változtatással elkészítettem tegnapelõtt.

Hozzávalók:
-a tésztához:
15 dkg búzaliszt
30 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
2 dkg friss élesztõ
3 evõkanál olívaolaj 
2 kávéskanál só
1 csipet cukor
2,5 dl víz

-a kolbászkrémhez:
2 evõkanál vaj
2 evõkanál olívaolaj
10 dkg házi kolbász szétmorzsolva
2 gerezd zúzott fokhagyma
õrölt bors
1 evõkanál friss kakukkfû
reszelt sajt
Elkészítés:
A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, az élesztõt, a cukrot, a vizet, és rugalmas tésztát dagasztunk belõle. Az eredeti receptben  teljes kiõrlésûbõl csak 15 dkg, de tönkölyliszt szerepelt. Én teljes kiõrlésû búzalisztet használtam, és ennyi vízzel galuskatészta lett belõle. Hozzáadtam hát még 15 dkg teljes kiõrlésû lisztet, megdupláztam az élesztõ és a só mennyiségét, és 1 evõkanállal több olajat tettem hozzá. 1 órát hagyjuk kelni egy tálban, addig elkészítjük a kolbászkrémet.
Az olaj és vaj keverékén zsírjára sütjük a kolbászt, hozzáadjuk a fokhagymát és a fûszereket. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd gombócokat formázunk belõle, és egy olajozott vaslábasba tesszük. Rákenjük a kolbászkrémet, megforgatjuk benne, megszórjuk a sajttal, duplájára kelesztjük, és elõmelegített sütõben 200 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük. Az eredeti recept sajtkrémet javasolt hozzá, mi csak így ettük. Hidegen, melegen egyformán finom.





Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/02/bubore...

sponsored links

Keres?s