Brokkolis-kolbászos egytál sajtmártással

2018-05-20

sponsored links

Egy kicsit jobban megpiríthattam volna a tetejét, de így is finom volt. Sõt, nagyon finom volt. Nekem hidegen ízkett a legjobban.


Brokkolis-kolbászos egytál sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre: kb. 80 dkg cérnakolbász, 50 dkg brokkoli, 5-6 koktélparadicsom, 5 dkg vaj, 2 evõkanál olaj, 2 púpozott evõkanál liszt, 3 dl tej, 20 dkg sajt, só, bors, szerecsendió, 2-3 cikk fokhagyma, citromlé;
továbbá: kevés vaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 3 percig elõfõzzük. Leszûrjük és félretesszük. A kolbászt feldaraboljuk, darabonként feltekerjük, megtûzhetjük fogpiszkálóval is. A mártáshoz a vajat és az olajat összeolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, és felöntjük a hideg tejjel. Foylamatosan kavargatva sûrûsödésig fõzzük. Ha besûrûsödött, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a lereszelt sajtot, illetve sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítjük. Hõálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zemlemorzsával, majd elterítjük benne a brokkoli felét. Ráöntjük a mártást, majd elhelyezzük benne a kolbászcsigákat, a megmaradt brokkolirózsákat, illetve a félbevágott koktélparadicsomokat, és 200 fokos sütõben 20-25 percig sütjük, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/05/b...

sponsored links

Keres?s