Brokkolis gratin

2015-07-24

sponsored links


Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 60 dkg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, himalája só, őrölt fehér bors, 2 babérlevél, 1 ek. vaj, 10 dkg trappista sajt
az öntethez: 30 dkg rizsliszt, 2 tojás, 2 dl növényi főzőtejszín, himalája só, őrölt fehér bors

Elkészítése: a brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel ízesített vízbe dobjuk, 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal hideg vízbe merítve lehűtjük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, aztán tiszta konyharuhára terítve felitatjuk róluk a vizet.
A burgonyát nem túl vékonyan felkarikázzuk, bő hideg vízbe csúsztatjuk, kissé megsózzuk, és a forrástól számított 10 percig főzzük. Leszűrjük, lerázzuk róla a vizet.
Kikenünk vajjal egy nagyobb, tálalásra alkalmas sütőtálat. A sütőt ...

Folytatás a blogon ... malnakonyha.blogspot.com/2015/07/brok...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok