Brassói csicsókából és csirkébõl

2017-02-20

sponsored links



Szeretjük a brassóit, de most egy egész más módon készítettem el. Csirkehúst, és csicsókát használtam hozzá. Nem túl nagy adag, inkább csak két felnõtté, de nagyon finom. A csicsóka érdekes íze érezhetõ, a csirkével egy könnyû, és egészséges fogást alkot. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tojást, tejet, és glutént sem. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 2 fõre:
*1 nagyobb csirkemellfilé
*2-3 ek olaj a csirke pirításához
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*40 dkg csicsóka
*Olaj a csicsóka sütéséhez

A megtisztított mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Fedõ alatt addig fõzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított csicsókát felkockázzuk, és serpenyõben, ujjnyi forró olajban megsütjük.
A kisült csicsókát hozzákeverjük a csirkéhez, és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.




Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/02/brass...

sponsored links

Keres?s