Brassói

2014-11-30

sponsored links

brassói_hús_7.jpg

A magyar menzák, harmadosztályú éttermek nagy klasszikusa, a brassói, aminek annyi köze van Brassóhoz, minta a székelykáposztának a székelyekhez, de mindkét témát kivesézték már sokan.

Rá is térek inkább a jó brassói lényegére, ami szerintem a következõ: egyrészt jó alapanyagok, de ez már szinte közhely, másrészt meg a sütés. Serpenyõben is készülhet, de én mostanában inkább sütõbe rakom, és ott hagyom ropogósra sülni. Fél óránál nem kell neki több, amire érdemes figyelni, hogy próbáljuk meg egy rétegben szétteríteni a brassóinkat, így minden egyes falat ropogósra sül majd. És persze amit szintén mindenki tud róla, fokhagyma, bors az alapfûszerei, a piros paprikát, majoránnát, római köményt meg ki-ki saját szája íze szerint vagy használja, vagy nem.

Hozzávalók (4 fõre)
90 dkg krumpli, kockákra vágva, elõfõzve (lobogó sós vízben 4-5 percig fõzzük, szûrjük le),
80 dkg sertéstarja, 2 cm-es kockákra vágva ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2014/11/30/brassoi_233

sponsored links

Keres?s