Bosztoni babos sült tarja

2017-01-12

sponsored links


Ezt is több receptbõl kevertem össze, így formálva saját ízlésünkre. Enyhén füstös finom étel. A hús nagyon omlósra sül. Idõigényes így ráérõs napokon készítsük


kb. 30 dkg bab vagy ízlés szerint, ki több, ki kevesebbet szeret ? 4 jó vastag szelet csontos tarja (jobb, ha csontos, mert szaftosabb marad ? 1 fél hagyma ? 1 paprika ? 3 gerezd fokhagyma ? 2 kis konzerv paradicsompüré ? só ? bors ? majoránna ? cukor ? 2-3 babérlevél ? 3 szelet füstölt sonka, csülök karaj vagy ízlés szerint bármi. Jelen esetben sonka ? bor ? húsfûszer

A babot beáztatjuk, majd leöblítjük. Hozzákeverjük a vékony szeletekre szelt hagymát, 3 préselt fokhagymát, fûszereket (beleértve babérlevelet is), kockákra vágott füstölt alapanyagot, 2 konzerv paradicsomot. Sóval óvatosan bánjunk, mert lehet sós a füstölt. A cukrot ízlés szerint adagoljuk. Én egy csapott kanállal tettem. Beletesszük egy kiolajozott tepsibe, majd rátesszük a befûszerezett húsokat és a háromba vágott paprikát. Öntünk egy deci bort és két pohár vizet. Lefedjük. Néha kevergessük át a babot és fordítsuk meg a húst. Bõ három óra minimum kell a babnak így a húsokat azért érdemes vastagra szelni. De mindig nézzük meg, mert függ a bab minõségétõl is. Ha szükséges a vizet pótoljuk, de a végére elfõzzük és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ne égjen oda! 180 fok sütõben

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2017/01/boszt...

sponsored links

Keres?s