Bolyki János Pincészet borvacsora

2017-02-22

sponsored links

Egri Borvidék

Bolyki Pincészet




Bolyki János - saját bevallása szerint - csak lassan vált a bor megszállottjává. 1998-ban fogott szõlõtelepítésbe, közben szõlész-borász diplomát is szerzett. Ha belépünk Losonczi-völgyben található, kõbe vájt, rendkívül impozáns pincéjébe, azonnal érezhetjük, hogy ez a szerény, mosolygós fiatalember a 30 méter magas falak között komolyan veszi, amit csinál.

? Minden a termésen múlik, célom a dûlõk képességeinek megmutatása. "

Gyermekkorában szülei háztáji szõlõterületein játszott, de akkor még a szõlészet nem tartozott kedvenc tevékenységei közé. 10-12 éve érzi igazán magáénak és szereti a szakmát. Csak saját alapanyagból dolgozik, idén elõször tudja kihasználni a pincekapacitást, mert összes területe termõre fordult. 25 hektáron gazdálkodik, úgy gondolja, 2-3 év múlva 100 000 palack körül tud majd értékesíteni. A környékbeli fiatal borászok a mai napig sokat segítenek egymásnak, sokat tanult tõlük. Járt külföldön is tapasztalatot gyûjteni, legutóbb Ausztráliában. Két borversenyre szokott nevezni, a Pannon Bormustrán és a borok bordeaux-i olimpiáján jelenik meg. 2003-ban készítette elsõ borait, úgy véli, segítségére volt az évjárat, mert elsõ borával, egy bikavérrel már Bordeaux-ban ezüstérmet nyert. Ekkor is tudta, hogy a piac telített, és csak nagyon jó minõségû és kedvezõ ár-érték arányú borokkal lehet fennmaradni. Vallja, hogy a minõség a legfontosabb.
A területek
Fertõ: 2,2 Kékfrankos / Kisgalagonyás: 0,8 Blauburger / Kerékkötõ: 0,9 Hárslevelû
Marinka:1,2 Királyleányka / Középbérc: 3,7 Hárslevelû; 2,8 Merlot; 0,7 Blauburger; 1,7 Sauvignon Blanc; 0,5 Menoir; 0,4 Kadarka Határrajáró: 2,5 Cabernet Franc; 2,5 Portugieser; 5 Kékfrankos
Kistibrik: 0,5 Zweigelt; 0,5 Kékfrankos.

http://www.bolykipinceszet.hu/

2017. március 28. kedd 19:00

Bolyki János borvacsora


Az Egri borvidék lankáin folytatjuk borbarangolásunkat.

A borvidék pincészetei közül az egyik legkiválóbb Bolyki János pincéje és borai! A birtok borásza, személyesen mutatja be a borvidéket, a pincét és kiváló  borait, amelyek mellé Chefünk, Haraszti Zsolt komponál ínyenc menüsort.

Istenhozottpohár: Egri Csillag 2016

Sauvignon Blanc 2016

Rosé 2016

Bikavér 2015

Cabernet Franc 2013

Bolyki és Bolyki 2012 (Bikavér Superior)

Meta Téma 1. szüret

 
Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezetõ, Haraszti Zsolt Chef  és a Solier Cafe csapata
 
 
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12





A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fõ




Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f
 

 

 



Folytats a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2017/02/b...

sponsored links

Keres?s