Boldog karácsonyt!

2010-12-26

sponsored links



Idén kijutott a havas karácsonyból. De még mennyire... Napokig esett a hó, ma már 40 cm-nél tartunk, gyönyörû fehér minden. Csak.... Dombtetõn lakunk, és a lejtõsebb utcákat ahelyett, hogy letakarítanák, egyszerûen lezárják. Sajnos, a belgák még mindig nem hiszik el, hogy ezentúl itt is lesz tél, úgyhogy hókotróból még mindig hiány van. Az utakat nem sózzák, a járdákat viszont bõven szórják, annyira, hogy otthon már milliós bírságnál tartanánk. A hótaposó még nem terjedt el, hólapátot csak elvétve látni. Itt egy túlélõ felszerelés szemeteszsákra és partvisra komponálva:



Az utolsó beszerzéseket már szánkóval intéztük. Ez a közeli Carrefour, a " kis kupac" pedig egy gyenge próbálkozás a parkoló megisztítására. Mögötte a fenyõárus pavilonja, ahol az utolsó héten már csak egy-két szomorú fa lézengett, itt ugyanis 6-án állítják fel a karácsonyfát. Olyannyira el vagyunk késve a belgákhoz képest, hogy szomszédunk 23-án leszedte a fát és kitette a kertbe, addig is, amíg érte jönnek 8-án a begyûjtõk. Szomorú volt látni a lecsupaszított fenyõt, miközben a sajátunkat díszítettük.



Idén nem sikerült az ünnepek elõtt receptekkel jelentkeznem, mert a havon kívül a vírusok is sûrûn tették tiszteletüket nálunk. Pedig idén új receptekkel is kísérleteztem, az aszaltszivás-diós cookie és diós-marcipános friandise annyira finomnak bizonyult, hogy még jövõ karácsony elõtt írni fogok róluk.

Tegnap megjelent egy gyönyörû cikk a net-en, ne tévesszen meg senkit, hogy egy autós oldalon található. Szebb karácsonyi írást az utóbbi idõben nem olvastam. Ezzel szeretnék minden kedves Olvasómnak boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánni!






Folytats a blogon ... csicseriborsobablencse.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s