Boldog a Karácsony

2010-12-25

sponsored links



Ez nem akármilyen lekvár kérem szépen, tavaly karácsony idején sokan kaptak ilyet kis üvegekben, én meg sokat fõztem és balzsamecet gõzben tisztítottam a légutamat. Idén nagyobb volt a munka körüli sürgés-forgás, mint a gasztrokészülõdés, de készítettem pirított hagymás füstölt sajtos kockát, és nagy dobozokkal érkeztünk haza szülõk jóvoltából, süteményekkel és pár napi élelem ellátmánnyal. A héten fõzni nem kell, sõt...
A karácsony kinek mit jelent, nekem jó evést, kellemes meglepetést, kiskarácsonyfát, mézeskalács illatot, és sok sok gyertyát a lakásban. Régi filmeket takaró alatt nézni, és süteményeket csipegetni közben. És nem utolsó sorban legálisan lehet csiri-viri a lakás.:)

Balzsamecetes körte lekvár

1kg körte
1-1,5dl balzsamecet
20dkg cukor

Igen egyszerû, csak a felszeletelt körtét kell a balzsamecettel, a cukorral egy lábosba tenni, lassú tûzön hagyni, hogy az ecet visszaforrjon (kb. 15-20perc), majd felönteni egy kevés vízzel, és puhára fõzni. A végén turmixolom, és beöntöm konyharuhával kibélelt befõttes üvegbe.
Sajtokhoz hihetetlen, kalácsra sonkával megunhatatlan, mascarponéval és keksz alappal karácsonyi is lehet akár.

BOLDOG KARÁCSONYT:)

Folytats a blogon ... angelastaste.blogspot.com/2010/12/bol...

sponsored links

Keres?s