Bodzahabos poharas desszert

2018-05-19

sponsored links







Valószínûleg nem szerencsés dolog, hogy a blogomon viszonylag kevés a sütés nélküli édesség, hiszen az ilyen típusú desszert hamarabb elkészül, így idõt spórolhatunk vele. Kánikula idején kifejezetten üdvözítõ tud lenni, hogy mellõzhetjük a sütõ bekapcsolását, ráadásul sok esetben éppen olyan finom a poharas desszert is, mint bármilyen más, sütõben készült édesség.
Gondolatban általában minimum 1 nappal elõtte rákészülök a sütisütésre, de elõfordul, hogy vagy kedvem vagy épp idõm nincs arra, hogy ?komolyabb? édességet készítsek. Az elmúlt vasárnap az elõbbi eset forgott fenn ? egy csepp kedvem sem volt a konyha felé nézni, de a Kutyafül délután már ?vonyított? az édesség után. :D Így hát ? elsõsorban neki kedvezve ? nekifogtam egy gyors desszertnek. Szinte rögtön a bodzaszörpös üveg került a kezembe, és elég hamar kialakult belõle ez a finom, nyáriasan üde krém. A maradék babapiskóta sem maradhatott parlagon, úgyhogy rögtön frigyre is lépett a bodzás krémmel. :) Kóstoláskor úgy éreztem, néha kifejezetten jó nem rákészülni az édességkészítésre, mert a sütisütési kedv hiányából és a spontán ötletekbõl olykor kimondottan szeretni való desszert kerekedhet ki. :)






Hozzávalók 4 személyre:

Csokoládés piskótához:

10 dkg babapiskóta

4 dkg vaj

3 dkg porcukor

1 csapott ek. holland kakaópor

2 ? ek. tej


Bodzahabhoz:

13 dkg tejföl

13 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

2 cs. Bourbon vaníliás cukor darálva

5 dkg finomítatlan nádcukor darálva

1 dl bodzaszörp

4 zselatinlap


Bodzazseléhez:

1 dl bodzaszörp

1 ? zselatinlap


elkészítés:

  1. A csokoládészószhoz a hozzávalókat fém tálba tesszük, és gõz fölé állítva összemelegítjük. A babapiskótákat kis kockákra vágjuk, és a csokoládészószhoz forgatjuk.
  2. 2 evõkanál bodzalevet felforrósítunk és feloldjuk benne az elõzõleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott zselatinlapokat.
  3. A tejfölt kikeverjük a mascarponéval, a vaníliás porcukorral, a nádporcukorral, a többi bodzaszörppel, és néhány evõkanál krémet a zselatinos bodzaléhez keverünk.
  4. A zselatinos krémet a többihez vegyítjük, hûtõbe tesszük annyi idõre, amíg dermedni nem kezd, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  5. Elõkészítünk 4 üvegpoharat, mindegyik aljába lerakunk 1 réteg csokis babapiskótát, és ráhalmozunk néhány evõkanál bodzahabot.
  6. A poharak alját a tenyerünkkel megütögetjük, hogy a krém felülete sima legyen, majd elosztunk rajta egy újabb adag csokis piskótát és habot. A poharak alját ismét megütögetjük.
  7. A bodzazseléhez 1 evõkanál bodzaszörpöt felforrósítjuk, és feloldjuk benne az elõzõleg beáztatott, majd alaposan kinyomkodott zselatinlapot.
  8. Hozzákeverjük a többi szörpöt, és a desszertek tetejére csorgatjuk. Hûtõbe tesszük annyi idõre, hogy a zselé teljesen megszilárduljon a tetején, majd bodzavirággal és/vagy citromfûvel díszítve tálaljuk.











Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2018/05/bodza...

sponsored links

Keres?s