Birsalmás pulykaleves

2017-12-15

sponsored links


Hozzávalók 6-8 személyre:  2 pulykaszárny(kb. 50 dkg), 40 dkg sárgarépa, 2 dkg petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2-3 birsalma,  2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld, 1 teáskanál kacsa vagy libazsír,  1 citrom. 

Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk, hideg vízben fõni tesszük. Mikor felfõtt, a keletkezõ habját szûrõkanállal leszedjük, sózzuk, borsózzuk és fedõ nélkül, lassú tûzön fõzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikákra vágjuk, majd a  zsíron együtt megdinszteljük. Mikor a hús félig megfõtt, a leveshez adjuk. A birsalmát megpucoljuk, kockákra vágva, kevés citromos vízben tartjuk.  Mikor a hús megfõtt, kiemeljük és betesszük a birsalmát meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és 3-4 percig fõzzük. A  tojássárgát kikavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hõkiegyenlítjük, rátöltjük az ételre és kis lángon 1 percig forraljuk. A húst leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Tálaláskor ízlés szerint citromlével savanyítjuk. 


Megjegyzés: A levest pulyka aprólékkal is készíthetjük, ebben az esetben még fõzés elõtt vágjuk fel falatnyi darabokra. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/12/bi...

sponsored links

Keres?s