Birkapörkölt

2014-01-22

sponsored links


Megosztó étel. 

Jellegzetes íze és illata van, amitõl sokan idegenkednek - gyerekként én sem szerettem. Aztán felnõttem, és azt gondolom, kenterbe ver akár egy marhapörköltet is :-)

Nálunk, a Sárréten tradicionális ételnek számít, egy lakodalom elképzelhetetlen birkapörkölt nélkül. Sok-sok évvel ezelõtt ritka kincsnek számított a beszerzése, nagyon kevés birkát vágtak, így egy vasárnapi birkapörkölt a vendég iránti maximális megbecsülés és kedvesség jelképévé vált :-)

Aki idegenkedik az ízétõl, tisztítsa meg a húst minél alaposabban a faggyútól, esetleg forrázza is le, hogy csituljon a birkaíz - s utána készítsen belõle igazi, sûrû szaftos pörköltet, ami a hagyomány szerint akkor van jól elkészítve, ha az étkezés végére a tányérban "megfagy" a zsír!

Birkapörkölt

Elkészítési idõ: 3-4 óra ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2014/01/birk...

sponsored links

Keres?s