Bilonka Mézespuszija

2013-11-19

sponsored links




Ahogyan a címben is írtam, nem a saját receptem osztom most meg, hanem egy általam nagyon régóta használt Nõk Lapja Cafe-s receptet, amit Bilonka osztott meg.
Ha karácsony, akkor mézes puszedli, és csak Bilonka mézese jöhet szóba.

Most hétvégén csaptunk a csajokkal egy kis mézesezést. Sütöttünk mézeskalácsot, írókáztunk és sütöttünk mézes puszedlit is.

Egy adagot meg is ettünk, szóval a héten újra kell sütnöm :)


Hozzávalók:
3 tojás sárgája, 1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 25 dkg méz, 5 dkg zsír, 4 ek tejföl, 2 tk vaníliás cukor, másfél tk õrölt fahéj, fél tk õrölt szegfûszeg, fél tk gyömbér, 60 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna.

A 3 tojássárgáját és az egész tojást kikeverem 15 dkg porcukorral. 25 dkg mézet az 5 dkg zsírral takarék lángon meglangyosítok, hogy egynemûvé váljanak. A méz és zsír keverékét a tojásos keverékhez adom, majd a 4 evõkanál tejfölt és a vaníliás cukrot, és a fûszereket.
A lisztet összekeverem a szódabikarbónával, és összedolgozom a fûszeres keverékkel. 
Hûtõbe teszem, érdemes egy napra, de csináltam már 3 órás pihentetéssel is.

Sütés: golyócskákat formázok, ki vizes kézzel szereti, ki kanállal. 160 fokon 10-12 perc alatt készre sütöm.

Ha szeretnél mázat csinálni rá, akkor 3 tojásfehérjébõl habot verhetsz, pici sót ne hagyd ki. 25 dkg porcukorral vered tovább, amikor már félig kemény. Ízesítheted is a fehérjét (egyes esetekben ez színezi is): kakaó, fahér, citromhéj.

Folytats a blogon ... papazsiroskenyer.blogspot.com/2013/11...

sponsored links

Keres?s