Bazsalikom pestos csirkecomb

2017-06-14

sponsored links

Imádjuk a pestot minden formában, a bazsalikom pesto pedig igazi finomság. A saját készítésû pestval sült csirkecombot készítettem, isteni finom lett. Ráadásul a tésztára is pestoval kevertem össze. Duplán pestos csirkecomb lett :)


Hozzávalók ( 2 személy részére ): 4 csirkecomb, 25 dkg csiperke gomba, 4 - 5 evõkanál bazsalikom pesto, só, bors, kevés olaj. A körethez: 20 dkg tészta, 2 - 3 evõkanál bazsalikom pesto, kevés reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, alaposan megkenjük a pestoval, jól záródó dobozban 3 - 4 órát a hûtõben pihentetjük.
Egy tepsi alját megkenjük olajjal, elterítjük benne a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük még egy kevés olajjal, ráhelyezzük a csirkecombokat, befödjük alufóliával, elõmelegített sütõben kb 45 perc alatt megsütjük, majd a fóliát eltávolítva megpirítjuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük, még melegen összekeverjük a pestoval. A megsült combokat a gombával és pestos tésztával tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezánnal.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/06...

sponsored links

Keres?s