Banános palacsinta étcsokoládés meggylekvárral

2018-05-16

sponsored links

Most, hogy elárasztotta az üzletet az olcsó banán - 300 forint körül, sõt még az alatt is találtam - feltankoltunk belõle egy jó adagot. Aztán anyukám is vett nekünk még egy jó adagot. :) Így hát különbözõ felhasználási módokat kell találnom a banánnak, mert sokáig nem tárolható el, nagyon gyorsan érik. 


Tegnap banános palacsintát csináltam 3 darabból. Tulajdonképpen amerikai palacsinta jellegû, csak sokkal finomabb a belekevert gyümölcs miatt. 

Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 2 tojás
- kb. 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 mokkáskanál sütõpor
- 2 teáskanál porcukor
- csipetnyi só
+ olaj a sütéshez

A banánokat meghámozzuk, a gyümölcsöt villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tejet, tojásokat, jól összedolgozzuk. Apránként belekeverjük a sütõporral, sóval és porcukorral összevegyített lisztet. Csomómentesre keverjük. Sûrû palacsintatésztát kell kapnunk. Ha túl híg, adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha túl sûrû, akkor tejet.


Egy palacsintasütõben teáskanálnyi olajat elterítünk és felhevítünk. Kisebbfajta merõkanállal egy-egy adag palacsintatésztát belecsorgatunk - az én palacsintasütõmben 3 db kb. 7 cm átmérõjû palacsinta tud egyszerre sülni - és néhány percig sütjük, amíg az alja halványbarnára pirul. Ekkor megfordítjuk és a másik felüket is megsütjük. Addig ismételjük amíg el nem fogy a masszánk.

A tetejére:
- meggylekvár
- étcsoki
Ízlés szerinti mennyiségben

Közben felbontottam egy évekkel ezelõtt befõzött meggylekvárt. Gondoltam egyet és elõvettem egy bontott étcsokit is. A meggylekvárt egy kis edényben felmelegítettem, majd beletördeltem egy kevés csokit. Kevergetve melegítettem amíg a csokoládé nagy része beleolvadt. Langyosra hûtöttem és ezzel kínáltam a palacsintákat.


Ez a palacsinta önmagában is nagyon finom, ha nem teszünk rá semmit, akkor is garantáltan el fog fogyni!

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/05/banano...

sponsored links

Keres?s