BANÁNOS-CITROMOS GRÍZES PITE CITROMOS KARAMELLEL

2018-05-22

sponsored links

banános-citromos grízes pite citromos karamellel

Mostanság kevés idõm jut a sütés-fõzésre, mivel kitaláltam magamnak, hogy pár leselejtezett bútoromat újjá varázsolom és ez minden idõmet és energiámat felemészti. Enni viszont kell, így a lehetõ legegyszerûbb dolgok kerülnek az asztalra. 
Igen, megint egy grízes pite, hasonló az alaprecept az elõzõhöz, de merõben más. Nekem mostanában ez a kedvencem, mert 30 percen belül elkészül és isteni finom.
Érdemes tenni vele egy próbát, így az eperszezon kellõs közepén is, mert baromi finom a citrom, banán és karamell együtt, a tésztája pedig igazán könnyû és légies.


Hozzávalók

süti

10 dkg liszt
10 dkg búzadara
10 dkg nádcukor
1/2 tasak sütõpor
1/2 k.k. szódabikarbóna
2 tojás
0.8 dl étolaj
22 dkg tejföl
3 banán
1 citrom leve és héja

1 evõkanál nádcukor megszórni

citromos karamell

4 e.k. nádcukor
1 e.k. víz
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 dl. víz
1 t.k. étkezési keményítõ  


Elkészítés

Végy elõ 2 tálat.
Az egyikbe üssed a tojásokat, mérd hozzá a cukrot és habosítsd ki.
A másikba mérd bele a lisztet, darát, sütõport és szódabikarbónát, majd keverd el.
A kihabosodott tojásokhoz add az olajat, majd a simára kevert tejfölt és vegyítsd el a tojáshabbal. 
Reszeld hozzá a citromhéjat, majd a száraz hozzávalókat is borítsd ebbe a tálba. Óvatosan egynemûsítsd és közben facsard bele a citrom levét is.
25 x 25 centis tepsit bélelj ki nedves, szilikonos sütõpapírral és borítsd bele a masszát.
A banánokat tisztítsd meg, majd hosszukban vágd ketté õket és átlósan fektesd a a szeleteket a tészta tetejére.
Nádcukorral szórd meg a süti tetejét.
A sütõt melegítsd elõ 175 fok légkeverésre és told a forró sütõbe 20 percre. 
Az elkészült süteményt fordítsd rácsra és hagyd lehûlni.
A karamellhez tégy 4-5 evõkanál nádcukrot egy vastag talpú lábaskába. 1 evõkanál vízzel keverd el a cukrot, majd hagyd a tûzön, de tovább ne kevergesd.
1 dl. vizet keverj el 1 teáskanál étkezési keményítõvel.
Amikor már borostyánszínû a fõzet, öntsd fel a keményítõs vízzel.
Reszeld bele a citromhéjat, facsard bele a citromlevet és hagyd jól összeforrni 2-3 percet.
Hûtsd le, öntsd cumiba.
A lehûlt pitét locsold meg a  karamellel, díszítsd egy-két szelet banánnal, majd fogyaszd jó étvággyal.

banános-citromos grízes pite citromos karamellel



Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog A Facebookon és Instagrammon is

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2018/05/bananos-ci...

sponsored links

Keres?s