Babfõzelék füstölt hússal

2017-01-13

sponsored links

Jó kis télies étel, nálunk mindenki bármikor megeszi. :) Céklasalátával tökéletes. 


Babfõzelék füstölt hússal (Iahnie de fasole cu afumãturã)

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt bab, 2 hagyma, 1 kápia paprika (vagy csíkokra vágott, lefagyasztott paprika), 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 2 dl sûrû paradicsomlé, 2 dl tejföl, 40 dkg fõtt, füstölt hús, olaj, só, bors.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a kápiát kockára vágjuk, együtt megdinszteljük kevés forró olajon, és rászórjuk a pirospaprikát. Elkavaruk, felengedjük 2 dl vízzel, és addig fõzzük, amíg a hagyma zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a fõtt babot meg a zúzott fokhagymát, felöntjük a paradicsomlével, és összerotyogtatjuk. Beletesszük a tejfölt is, elkeverjük, sóval-borssal ízesítjük, és még néhány percig forraljuk. Egy serpenyõben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a nagyobb csíkokra vágott fütölt húst, és gyakran rázogatva-kavargatva megpirítjuk. A fõzeléket a pirított hússal kínáljuk.

Tipp: A húst bele is fõzhetjük az ételbe. Így külön pirítva azonban aromásabb. Tetszés szerint sárgarépát és egyéb leveszöldséget (petrezselyemgyökér, zeller) is tehetünk bele. Ezeket elõbb puhára fõzzük, mielõtt a fõtt babot hozzáadnánk.


Megjegyzés: Babot úgy érdemes fõzni, hogy egyszerre egy nagyobb adagot. A megválogatott babot este hideg vízbe áztatjuk, másnap megfõzzük. Miután megfõtt, leszûrjük, ami akkor szükséges, fölhasználjuk, a maradékot pedig adagolva lefagyaszthatjuk. Így bármikor van kéznél õtt babunk. Felhasználás elõtt nem muszáj kiolvasztani, mehet fagyosan az ételbe. 

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/01/b...

sponsored links

Keres?s