sponsored links

Bőrös malacsült lassan sütve

2013-01-09

sponsored links

lassan

Jó néhány éve már annak, hogy Stahl Judit Enni jó könyve valahogyan a tulajdonunkban került. És attól a pillanattól kezdve vágyom erre a malacsültre. Egyszer már majdnem... Az előkészítés rendben volt, aztán vittem magammal egy szilveszteri házibuliba, hogy ott majd szép lassan megsül. De egy angol házigazdának más fogalmai vannak a sültekről. Mondhatni, angolos fogalmai. Szóval, félig nyersen ettük :) Na jó, nem. De majdnem. Egyébként tényleg jó az a fajta is, ami épp csak addig van sütve, amíg muszáj, én is szoktam ezzel a módszerrel elsősorban karajt sütni. De ez a malac nem erről szól. Hanem arról, hogy szépen lassan, ahogy a csillag megy az égen.... Reggel (délelőtt) beteszem és este kerül csak elő valamikor... Ezúttal volt ugyan néhány megszakítás (pogácsa, miegymás okán), de ezt fel sem vette, nem zavartatta magát, szép szaftosra sült a husi, ropogós bőrrel, fűszeresen, zamatosan. Mondjuk azt sem hittem volna, hogy van az a köménymag mennyiség, amire a férjem azt mondja, hogy túl sok... Pedig nem is! Ez tehát egy igazi slow food, ráérős alkalmakra, nem baj, ha hideg van odakint, kemence sem lehet probléma, de a sütő is megteszi...

Kis adaggal ez esetben nem érdemes bíbelődni, hívjunk vendégeket, az esetleges maradék pedig hidegen is isteni, akár vékonyan szeletelve salátával, akár a végső pár falat némileg után fűszerezve, vaj helyett saját pecsenyelevével hígítva húskrémként. Mi ezúttal 3 kg bőrös malachúst sütöttünk, 3 különböző 1 kg-os húsrészből (karaj, tarja, comb), így mindenki megtalálta az igazán kedvére valót. A dolog két lépésből áll. Először is pácolunk. 

1 zacskó (25g) köménymagot megdaráltam. Kávédarálóval, mert ...


Folytatás a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2013/01/09/boro...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok