Aszalt szilvás csirkemáj ragu zöld spárgával

2017-04-20

sponsored links

aszaltszilv_csirkemaj_sparg.jpg

Elsőre talán vadul hangzik az aszalt szilva a spárga mellé, de szerintem nagyon jól illik hozzá. Igazából francia szakácstanulók inspiráltak ennek az ételnek az elkészítésére. Meghívást kaptunk a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola nemzetközi versenyének díszvacsorájára. A vacsora előtt bepillanthattunk a konyhába és megkóstolhattuk műsoron kívül a francia diákok versenytányérjait. Az előétel csirkemell rolád volt, amiben zöldspárga és aszalt szilva is volt - kifejezetten bejött nekem ez a párosítás és elhatároztam, hogy majd alkalmazom egyszer ....

Nem is vártam vele sokáig, mivel pont előző nap került a hűtőmbe egy adag beregi szabadtartású csirkemáj (az Alemitta jóvoltából) és valamilyen ragut akartam belőle. Gondoltam, akkor ezt most aszalt szilvával és spárgával készítem. :) Szerencsére találtam még fél csomag puha aszalt szilvát, a spárga pedig már ilyenkor szinte mindig van nálam. Jó lett, mit jó ... kiváló ízű ragu lett, amit natúr jázmin rizzsel tálaltam. Az aszalt szilva telt, édeskés íze jól illik a májhoz, és a spárga ...


Folytatás a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2017/04/19/a...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok