Apró, sós kiflicskék

2018-05-17

sponsored links

Sör-borkocsolya készült ma nálunk(férjem örömére).
Belül üres, de tetejükre szórtam rá szezámmagot meg köménymagot, valamint kukoricapelyhet.
Igen jól hallottátok, láttátok: két tepsinyit kukoricapehelybe forgattam . Nagyon finomak lettek, csak úgy faltuk...
Hozzávalók: 600 g finom liszt, 1 tojás, 1 evk. só, 170 ml tej, 4 evk, tejföl, 50 ml olaj, 1 evk. cukor, 25 g friss élesztõ. Még: 1 tojás a lekenéshez, magok(szezám, kömény, len), tört kukoricapehely.
Kelt tésztát gyúrunk a szokásos módon. Egy órát pihentetjük, míg duplájára növekszik. Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, négybe osztjuk, mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, 12-be vágjuk, egyenként feltekerjük, azaz kiflivé formáljuk. Mindegyiket felvert tojással lekenjük, magokat hintünk rá, vagy tört kukoricapehelybe forgatjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Elõmelegített 180 fokos sütõbe toljuk és készre sütjük.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2018/05...

sponsored links

Keres?s