Apró szilikonformák használata

2017-02-13

sponsored links




Ezen alkalommal az apró szilikonformákkal kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg veletek.

Egy aranyos babaváró tortán szeretném bemutatni, hogy milyen lehetõségek is merülhetnek fel a díszítésre, mivel ezek a mintázók tényleg nagyon apróak, maximum 1-2 cm átmérõjû kis minták találhatóak egy palettán. Piciny méretükbõl adódóan a kidolgozottságuk is szinte csak nagyítóval látható, így aztán fontos kihangsúlyozni a körítést és az alapanyag kiválasztásán is sok múlik.

Én most egy sötétkék, keményebb típusú és egy lágyabb világoskék szilikonformát teszteltem.
A keményebb mintázóból sokkal könyebb volt a marcipánt kifordítani, de mindkettõnél a különbözõ modellezõ masszák, mint a gyári virágmassza vizsgázott jobban.



Fontos, hogy a minta kitöltése után ne akarjuk rögtön kifordítani az anyagot a formából, mert hajlamos lesz eldeformálódni, így a legjobb, ha az anyagunkat spatulával, vagy marcipánformázó segítségével alaposan a formába simítjuk, a széleket lehúzzuk. Ezt követõen, ha idõszûkében vagyunk, a legjobb megoldás a formákat kis idõre hûtõszekrénybe, vagy fagyasztóba tenni és kis dermedés után kifordítani a mintákat. Egyébiránt normál szobahõmérsékleten hagyva is érdemes pihentetni, kicsit szárítani és hamarosan kifordíthatóak lesznek az alakzatok.


Bármilyen mintázót válasszunk is, ha 1,5 cm-nél kisebb a minta, érdemes kiemelni akár kontrasztos színek választásával, hogy láthatóvá váljanak az apróbb domborulatok is, mint például ennél ez oldalmintánál.


Cupcake díszítésnél szintén ellenkezõ, élénkebb színválasztással dekoratívabb összhatást érhetünk el, mint, ha monochrom díszítést választanánk. 


Rovatunkat az ACH Impex Zrt. támogatta. :) Köszönjük szépen!

Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2017/02/apr...

sponsored links

Keres?s