Anna Pavlova kicsi rózsaszín balettcipõje

2010-12-23

sponsored links

 
Biztosan volt neki kislánykorában. Az ilyen nagyságok életük végéig õrzik az elsõ balettcipõjüket, néha elõveszik és könnyeznek egy kicsit. Arra már nem emlékeznek, hogy akkor mennyit könnyeztek, amikor a kegyetlen táncórákat végigszenvedték.

A balettcipõ úgy kerül a karácsonyi asztalra, hogy Sussania, a kreativitás szakértõje jelezte egy gyors emailben, képzeljem el, St Gallenben ribizlis habcsókot vásárolt és amint beleharapott, megrohanták a gyermekkori ízek! Nem hagyott nyugodni az új információ: ribizli + habcsók. Ilyen van? És valóban léteztek nagymamák, akik a múltban ezzel kápráztatták el kis unokáikat?


Eszembe sem jutott hogy recept után kutassak, inkább vettem egy zacskó fagyaszott ribizlit. Cukorral megszórva megfõztem, majd egy szûrõn átpasszíroztam és az így kapott levet beforraltam, hogy sûrû és ígéretes ribizliszirupot kapjak. Ezt csorgattam a felvert tojásfehérjébe és közben imádkoztam, hogy ha más nem, a benne lévõ pektin majd kellõ idõben lépjen mûködésbe.

Kétpercenként ellenõrzést tartottam a sütõ ablaka elõtt, és elõre felkészítettem a családot, hogy ha összefolyik az egész, tilos röhögni és mindenkinek elmesélni, pláne nem Susannianak vagy a st. galleni kézmûves céhnek. Szerencsére nem történt baleset, bár kicsit ragaszkodóbb habcsóktípus ez, már ami a sütõpapírhoz és a fogsorunkhoz való viszonyát jellemzi, de felfeszegetve és rácsra téve egészen jól kiszáradt. Ha mégsem, akkor is megér egy-két fogkefét.

Közben megindult a hangya, hogy ha ez bejön, akkor a Pavlova-tortát is lehetne így ízesíteni? Erre a tudományos kérdésre nyáron visszatérek. Addig is mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!
 
  

A lábbelik mellé kézbelik: Pécsett készítettem ezt a fényképet.
És "ez mind-mind pécsi kesztyû, pécsi kesztyû!"


Folytats a blogon ... sajatleveben.blogspot.com/2010/12/ann...

sponsored links

Keres?s