ANGOL KARÁCSONYI GYÜMÖLCSÖS PITÉK

2013-12-23

sponsored links

Angol

"... ölelésbõl és mézbõl sohasem elég - gondolkodott Micimackó. Karácsonykor pedig mindkettõbõl duplán jár! Örömteli ünnepet!"

Nehezen, de idén is elkészültek a kis angol karácsonyi piték, vagyis a "mince pies"... Ez a töltött mini pite az angoloknál elmaradhatatlan karácsonykor, éppen úgy, mint itthon a bejgli vagy a zserbó. Egészen jó minõségûeket is lehet kint készen kapni, ezért csak azóta készítem, mióta ismét itthon vagyunk. Nálunk mindig készül az ünnepekre, így ezzel gondoltunk minden kedves Olvasónknak békés, szeretetteljes karácsonyt kívánni!

Az idei káoszban, ami az ünnepi készülõdést megelõzte, elfelejtettem a "mincemeat"-et, vagyis a tölteléket beszerezni, amit még itthon is készen szoktam vásárolni és aztán kicsit felturbózni. Mivel közvetlen sütés elõtt vettem észre, hogy lemaradt a bevásárlólistáról, ezért a tésztát átlátszó fóliába csomagoltam és elnapoltam a sütést másnapra. Így egy üvegben összekevertem a töltelék hozzávalóit, egy éjszaka alatt összeértek, másnap pedig gyorsan "összeszereltem" a pitéket. 

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta
1 adag mandulás vajas tészta
1 narancs reszelt héja ...

Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s