Amerikai fánkkal töltött epres torta / Strawberry cake stuffed with American trees

2018-07-11

sponsored links



Ma egy dekoratív és finom torta receptet hoztam nektek. Nagyon könnyû elkészíteni és biztos sikert is lehet vele aratni. A tortát egy kedves barátom számára álmodtam meg,aki fánk függõ. Nagyon nagy sikere volt, és villámgyorsan el is fogyott. Próbáljátok ki!





Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
6 evõkanál hideg víz
A tojások súlyának megfelelõ,barna cukor és fehérliszt
1 mokkáskanál  sütõpor

Továbbá a sütéshez: egy 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma és szilikonos sütõpapír


Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 170 fokon,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg a tojások súlyát és jegyezzük fel!
Egy tálba üssük fel a tojásokat,adjuk hozzá a vizet és a cukrot,majd egy gépi habverõvel verjük habosra. A lisztet keverjük el a sütõporral és egy fakanál segítségével keverjük bele a felvert tojáshabba. A tortaforma aljába vágjunk egy kerek szilikonos sütõpapírt és öntsük bele a piskótamasszát. Egyenletesen kenjük el és tegyük a sütõbe sülni.
Tûpróbáig sütjük,majd a formában hagyjuk kihûlni.


Hozzávalók a mascarponés krémhez.
25 dkg mascarpone
3 dl. habtejszín
10 g. Dr Oetker  instant zselatinpor

Elkészítése:
A tejszínt verjük fel a zselatinporral és tegyünk félre

Hozzávalók a vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej

Elkészítése:
A pudingport a tejjel keverjük csomómentesre,és fõzzk krémmé.

Hozzávalók a díszítéshez és a tölttéshez: 
6 db epres amerikai fánk
15-20 db eper
cukormázzal bevont csokoládés korongok
3 dl. habtejszín
10 g. Dr Oetker  instant zselatinpor

A torta összeállítása:
A kihûlt piskótát vágjuk ketté és a felsõ lapot rakjuk vissza a tortaforma aljába.
Erre halmozzuk rá az elkészített mascarponés krémet és kenjük el egyenletesen a lapon.
Nyomjuk bele a fánkokat,és a maradék krémes helyekre nyomjunk bele egész epreket.




Erre öntsük rá a langyos de még folyós pudingot.


Fedjük be a másik tortalappal és tegyük a hûtõbe egy éjszakára dermedni.

Másnap, vegyük ki a formából.
A díszítéshez a tejszínhabot verjük fel a zselatinporral és vékonyan vonjuk be a torta minden oldalát.
 Maradék tejszínt töltsük bele egy habzsákba.



Kezdjük el díszíteni a tortát.


Tuffoljuk fel a torta tetejét, ahová az epreket fogjuk rakni.


Egy egész fánkba szúrjuk bele, egy fogpiszkálót.



Szúrjuk bele a torta tetejébe.



A habrózsákra tegyük rá az epreket.


A maradék fánkokat felezzük el,és rakjuk a beszúrt fánk elé,majd díszítsük tovább a cukorkákkal.


Saját videó:



Szeleteléskor elõször vágjuk ketté a tortát,majd ezután szeleteljük tovább.
Így szépen látszódni fognak a fánk és eper szeletek a torta szeletekben.



Saját videó:


UI:
Biztosan észre vettétek hogy a krémekbe nem tettem cukrot.
Úgy gondolom hogy a piskótában épp elég cukor van és teljesen harmonizál a cukormentes krémekkel. Viszont ha ti édesen szeretitek a tortákat akkor ízlés szerint adjatok hozzá porcukrot.










Saját videók:





Ha ti szeretnétek elkészíteni a tortához a fánkokat akkor ezen a linken találjátok a receptemet hozzá!

Amerikai fánk receptje





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/07/amerika...

sponsored links

Keres?s