Aloe vera, a halhatatlanság növénye

2018-05-13

sponsored links





Az aloe vera talán 10-15 évvel ezelõtt robbant be a köztudatba, én is úgy hallottam róla elõször, mint valószínûleg sokan mások: jöttek bizonyos MLM-cégek, akik mindenféle problémák megoldására árulták a flakonokból vagy kis tasakokból iható aloe géleket. Talán a néha erõszakos fellépésük miatt is okoztak néhány emberben ellenállást az aloe, mint ?újdonság? iránt?

Pedig természetesen az aloe egyáltalán nem újkeletû dolog, az orvosi aloet már õsidõk óta használják gyógyításra. Számtalan betegségre, bõrelváltozásra és emésztõszervi problémára sikeresen alkalmazható. Kivonatait használják a kozmetikai iparban, az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sejtregeneráló, immunerõsítõ hatása miatt.

A világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére ? valószínûleg nem kell sok feltételnek megfelelni a termesztéséhez, mivel ez az egyetlen növény, ami vígan elél, sõt, szaporodik a lakásomban.

Az ókori egyiptomiak a ?halhatatlanság növényének? nevezték (ugye, mondtam én, elél a lakásomban, halhatatlan :)) és állandó helye volt a fáraók temetési ajándékai között.

A növény vastag, húsos, tüskés szélû levelein védõréteg található, mely megszûri a levegõt és a vizet. Ez alatt van a cellulóz bõrszövet, a levél közepén pedig a növény legértékesebb részét képezõ, áttetszõ gélállomány, amely igencsak sokoldalúan használható. Több mint kétszáz hatóanyagával az aloe vera szinte egyedülálló a növényvilágban. Tartalmazza a teljes vitaminskálát, több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot, nyomelemet, különbözõ szacharidokat, aminosavakat és számos enzimet.



De mire is jó konkrétan az aloe vera?


külsõleg használva

A bõrre kenve alkalmazható különbözõ sérülésekre, égési sebekre. Vérzéscsillapító, fertõtlenítõ hatású, gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát.

Enyhíti az ekcéma, pszoriázis és seborrhea tüneteit, csökkenti a viszketést, az égõ érzést.

Pattanástalanító.

Segíti a bõr regenerálódását, ránctalanít, így a kozmetikai ipar is elõszeretettel használja bõrápoló krémek hatóanyagaként.


belsõleg használva

A benne levõ enzimek támogatják az emésztést. Semlegesíti a gyomorsavat, védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, segíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését a szervezetbõl.

Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a szív- és érrendszeri betegségek megelõzését.

Csökkenti a vércukorszintet.

Erõsíti az immunrendszert, növeli az állóképességet.

Gyulladáscsökkentõ hatású, így ízületi panaszok esetén is hatásos lehet.

Milyen formában juthatunk az aloe gélhez?

Ha nem a növénybõl, akkor számtalan formában megtalálható különbözõ készítményekben. A gélt ihatjuk közel 100 %-osan vagy különbözõ hígitásokban, akár üdítõitalokba keverve, teaként, de létezik kapszula és ampulla is. Illetve rengetegféle kozmetikai termékben megtalálható.



A bejegyzést a Bijó Webáruház támogatta, ahol az aloe vera-termékek széles skáláját is megtalálod.



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?





Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/05/13/aloe...

sponsored links

Keres?s