ALMÁS RÁCSOS

2017-04-28

sponsored links

ALMÁS RÁCSOS




Mostanában eléggé rákaptam a leveles tészta variációkra. Általában vacsorára/reggelire szoktam készíteni valami gyors finomságot belõle.. Meg is éri, tudom is mi van benne és sok szeretettel készül, így gyártom a péksüteményeket szorgosan.. Ez az almás rácsos az én kedvencem, a ksfiam meg a mini kakaós csigáért rajong, a férjemnek pedig ált. sajtos kifliket készítek, így mindenki kap olyat, amit nagyon szeret.. :)

HOZZÁVALÓK

leveles tészta
alma
fahéj
cukor
1 tojás a lekenéshez

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Az almát megpucolom, majd nagyon kis kockákra felszeletelem. Meghintem cukorral és fahéjjal. Nem kell lereszelni, mert akkor levet enged és nem kell párolni, mert meg fog sülni, felesleges elõtte még párolni is!!
  2. Közben kinyújtom a leveles tésztát, egyenletesen négyzeteket vágok ki belõle - kb.10x10 cm-eseket. A felvert tojással körbekenem a négyzetek széleit, majd minden másodiknak a közepét bevagdosom.
  3. A másik felére ráteszek az almából egy nagyobb evõkanálnyit - illetve annyit, amennyi ráfér, ráfordítunk egy bevágott részt, megigazgatjuk, a széleket egy kicsit megnyomkodjuk. Lekenjük a tetejét tojással és mehet 180 fokra a sütõbe.s

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2017/04/alma...

sponsored links

Keres?s