Almás-gyömbéres sütõtök krémleves, tökös kenyérkockával

2017-10-12

sponsored links

Nem csak Emma kedvence a sütõtök, hanem az enyém is. Na, de még mindig nem csak sütve magában, ahogyan sokan szeretik és többen csak így fogyasztják. Hús mellé köretként vagy kelt tésztába keverve, tésztás ételekhez, rizottóhoz illetve levesként is bármikor el tudom képzelni.
Most ebben a változatban készült, és mellé tökmaglisztes cipót sütöttem. Ebbõl készültek a tökös kockák.









Almás-gyömbéres sütõtök krémleves, tökös kenyérkockával
Hozzávalók:
4 nagy alma
1 közepes sütõtök
1/2 szál karikára vágott póréhagyma
2-3 cm gyömbér
1 teáskanál õrölt kurkuma
frissen õrölt bors

1 dl tejszín
1-2 evõkanál tökmagolaj

tálaláshoz:
tökmaglisztes cipóból pirított kenyérkocka

Elkészítés:
Az almát és a sütõtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Fazékba tesszük a hagymával és a gyömbérrel együtt, amit elõzõleg meghámoztunk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd puhára fõzzük. Közben sóval, borssal és kurkumával ízesítjük. Amikor elkészült, krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és az olajat, majd forralunk rajta egy utolsót.
Pirított kenyérkockával tálaljuk. Amennyiben van kedvünk süthetünk mellé tökmaglisztes cipót.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/10/almas...

sponsored links

Keres?s