Almás-narancsos mákos guba jénaiban megsütve

2012-12-31

sponsored links

mákos

Legtöbben karácsony idején készítenek mákos gubát. Való igaz, hogy én is ritkán jutok erre az elhatározásra. Ráadásul amióta házas vagyok, vagyis évek óta, mákos gubát most elõször készítettem. Eddig, ha guba volt, akkor inkább diós, esetleg mogyorós készült - hasonló elv alapján, csak sütés helyett tejszínhabbal. A tejszínhabos megoldásra még azoknál a szomszédoknál szoktunk rá, akik abban a bizonyos vízparti városban voltak az utolsó házunknál a szomszédaink, ahol a férfi halászember volt. Õk kínáltak meg diós gubával - tejszínhabbal a tetején egyik karácsonykor. Ugyanis amikor ott éltünk, szokás volt szomszédolni karácsony második ill. harmadik napján. Sõt szilveszter-újév idején is. De egy nagyobb városban már legfeljebb azok között terjedt el ez a szokás, akik réges régóta élnek egy társasházban... S azoknál sem feltétlen. 5 évig laktunk egy csinos, kerttel és pázsittal rendelkezõ társasházban, ahol összesen 6 lakás volt. De senki nem járt át a másikhoz karácsonyi vagy újévi köszöntésre. Hiába, ez már a nagy fõváros volt, ahol az emberek sokkal zárkózottabbak. Igaz, mi minden karácsony alkalmával helyeztünk valami kis gasztro-ajándékot az ajtajuk kilincsére.

Szóval most következzen egy mákos guba recept, ami egy igazi kalciumbomba - köszönhetõen a máknak, és a szezámtejnek, amivel készült.

A recept:

Hozzávalók:

  • 6-8 kifli felkarikázva, megszárítva
  • 1 narancs héja lereszelve ...

Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2012/12/31/almas-nar...

sponsored links

Keres?s