Almapudingos piskóta gluténmentesen

2017-10-09

sponsored links

A mai ebédünk "házi konzerv bableves" ???  Nagyon szeretjük, de kívántunk mellé valami "enyhe" finomságot. 
Igaz, hogy ebédre csak a leves került a tányérba, mert azzal nem számoltam (kenyérsütés mellett), hogy bizony az alma pudingnak jó sok idõ kell, mire kihûl. Azért megszületett a finomság és meg is kóstoltuk, ezzel együtt viszont a vacsora is elmaradt.




Elõször is sütöttem egy piskótát (pontosan fordítva kellett volna. Az almapudinggal kezdeni) 

Õ Bözsi a Rabszolganõ, aki 2 perc alatt kikever 3 tojásból egy óriási piskóta tésztát.


(itt éppen házi majonézt kever Bözsi) 

A piskóta hozzávalói:

3 tojás
150 g cukor
150 g rizsliszt.

A 3 összetevõt Bözsibe raktam és kettõ perc alatt kikeverte a piskótát, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt elkészül.



Almapuding hozzávalói:
1 kg almát megtisztítottam és apró kockára vágtam - 7 dl vízben - 30 dkg cukrot feloldottam, felmelegítettem, s amikor elkezdett majdnem forrni, beletettem az almakockákat. Nagyon  rövid ideig 1-2 percig kell csak fõzni, hogy az almakockák egészben maradjanak. 
4 csomag fõzõs gluténmentes pudingot 4 dl hideg vízben elkevertem, s a forró almakockákhoz adtam, de ekkor már levettem a tûzrõl a lábast. Hagyni kell teljesen kihûlni, s majd csak ezután kell a kisült piskóta tésztára adagolni.


Az almakockákra rákerült a 4 csomag (hideg vízben feloldott) puding. Most már csak azt kell várni, hogy teljesen kihûljön és megdermedjen.

Egy hasonló és nagyon finom almás  receptrõl ITT lehet olvasni, bár ott a tészta nem piskótából van.  Ezt is érdemes kipróbálni. 



A piskóta tésztát ekkora nagy kapcsos sütõformában sütöttem ki. Ez a méret 3 db tojásból készült. Ezt tudja a Bözsi :) 


Kihûlt a piskóta, megpakoltam az almapudinggal és a tetejére jó vastagon õrölt mandulát szórtam.


Felszeletelés után a tetejét jó vastagon növényi habtejszínnel dúsítottuk! Remélem nem fogunk elhízni tõle, bár szerintem ez akkora adag sütemény, hogy lehet egy hétig is enni fogjuk :) 


Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2017/10/almap...

sponsored links

Keres?s