Almakrémleves mandulás habbal

2018-05-14

sponsored links

Igaz a héten nem lesz annyira meleg, mint az elmúlt napokban volt, de szerintem egy hideg, jól behûtött gyümölcsleves bármikor jöhet. Legutóbb Emma névnapjára készült erdei gyümölcsös eper krémleves dió habbal, ami egy ötlet lehet másik variációra. Itt a gyümölcsök passzírozásra kerültek és természetesen tej helyett, kevés tejszínnel és eper pudinggal sûrítettem még rajta egy keveset. Mindkettõt csak ajánlani tudom, akár még desszertnek is!






Almakrémleves mandulás habbal
Hozzávalók:
1 kg alma
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evõkanál fahéjas cukor
2-3 evõkanál vaníliás cukor
1/2 kávéskanál õrölt szegfûszeg
egy csipet só
5 dl tej

a mandulás habhoz:
2 tojásfehérje
5 dkg darált mandula
2 teáskanál porcukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházait eltávolítjuk, majd cikkekre daraboljuk. Közepes fazékba tesszük, felöntjük 4 dl tejjel és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A cukrok, az õrölt szegfûszeg és a csipet só hozzáadásával puhára fõzzük, majd krémesre turmixoljuk. A maradék tejjel kikeverjük a pudingport, elvegyítjük a levesben, majd visszahelyezzük a tûzhelyre és éppen csak újraforraljuk. Hagyjuk kihûlni, majd tálalásig hûtõbe helyezzük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. Vizet forralunk, beleszaggatjuk egy evõkanál segítségével, idõközben megforgatjuk és szûrõkanál segítségével kiemeljük a habgaluskákat. Tálaláskor a hideg levesbe szedjük.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2018/05/alma-...

sponsored links

Keres?s