Alma és pogácsa avagy Kóstolóba jártam
sponsored links
A soron lévõ 32. Blogkóstoló alkalmával, nem máshol mint A parókia konyháján jártam.
Már az elsõ látogatásomkor megakadt a szemem egy (számomra) érdekes sütin, "pogácsán". Ennek ellenére, azért még keresgéltem tovább a receptek között, de valahogy mindig visszatértem ehhez a kis egyszerû és érdekes finomsághoz.
Már az elsõ látogatásomkor megakadt a szemem egy (számomra) érdekes sütin, "pogácsán". Ennek ellenére, azért még keresgéltem tovább a receptek között, de valahogy mindig visszatértem ehhez a kis egyszerû és érdekes finomsághoz.
ALMAPOGÁCSA
Hozzávalók:
60 dkg alma (picivel több is lehet)
40 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
1 cs. sütõpor
1/2 citrom
fahéj
A lisztet összekeverjük a sütõporral és a cukorral, egy kis fahéjjal ízesítjük, majd nagy lyukú reszelõn hozzáreszeljük az almát, belefacsarjuk a fél citromlevét, alaposan összekeverjük, aztán jöhet az olvasztott vaj, amit szintén alaposan belekeverünk.
Egy evõkanállal segítségével, sütõpapírozott tepsire kanálnyi halomcskákat pakolunk és elõmelegített sütõben 190-200 fokon, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük õket.
A halomcskák nagyságától függõen másfél / két tepsire való mennyiség.
Az igazsághoz tartozik, hogy az ilyenféle sütiket/pogikat illetve az állagukat szokni kell (hangsúlyozom, én nem 2 dl olajjal, mint az eredetit, hanem vajjal készítettem) és kihûlve, hidegen sokkal jobban ízlett, és fogok is még készíteni ?
Az igazsághoz tartozik, hogy az ilyenféle sütiket/pogikat illetve az állagukat szokni kell (hangsúlyozom, én nem 2 dl olajjal, mint az eredetit, hanem vajjal készítettem) és kihûlve, hidegen sokkal jobban ízlett, és fogok is még készíteni ?