Alm√°spite-ravioli

2018-07-08

sponsored links


Ism√©t egy kis desszert ker√ľlt az asztalra, m√©gpedig h√°zi k√©sz√≠t√©s√Ľ t√©szta felhaszn√°l√°s√°val, amibe most sincs toj√°s. Nem mondom, hogy pillanatok alatt elk√©sz√≠thet√Ķ, de √©n im√°dom a pepecsel√Ķs finoms√°gokat. A gy√ľm√∂lcs√∂s t√∂ltel√©k, az illatos fah√©jas f√Ľszerkever√©k az alm√°spit√©t juttatja az esz√ľnkbe. Mivel az alma nincs kicsavarva, ez√©rt a ravioli nem sz√°raz, de ha igaz√°n szeretn√©nk fokozni az √©lvezeteket, akkor egy gomb√≥c van√≠lia fagyi t√°rsas√°g√°ban fogyasztjuk el. 
A recept megjelent a Kif√Ķzt√ľk magazin j√ļniusi sz√°m√°ban is. 
A felhaszn√°lt √≠zes√≠t√Ķt a F√Ľszer√©sz biztos√≠totta.
Hozzávalók 18 raviolihoz
Tésztához:
*20 dkg durum b√ļzaliszt
*1 dl víz
Töltelékhez:
*3 nagyobb alma
*1-2 ek cukor
Forgat√°shoz:
*13 dkg teljes ki√Ķrl√©s√Ľ zsemlemorzsa
*3 ek olaj

A lisztet a v√≠zzel alaposan √∂sszedolgozzuk, zacsk√≥ba csomagolva pihentetj√ľk. 
A forgat√°shoz a morzs√°t az olajon megpir√≠tjuk, √©s kih√Ľtj√ľk. Az alm√°t megh√°mozzuk, a reszel√Ķ nagy lyuk√°n lereszelj√ľk, kicsavar√°s n√©lk√ľl √≠zes√≠tj√ľk a f√Ľszerkever√©kkel, cukrokkal. 
A t√©szt√°t enyh√©n lisztezett fel√ľleten 1 mm v√©kony t√©glalapra ny√ļjtjuk, az egyik fel√©re te√°skan√°lnyi t√∂ltel√©ket halmozunk, k√∂r√ľl√∂tte lekenj√ľk v√≠zzel. R√°hajtjuk a t√©szta m√°sik fel√©t, kicsit lenyomkodjuk. 
Kiszaggatjuk, gy√∂ngy√∂z√Ķ, b√Ķ v√≠zben kif√Ķzz√ľk. 
Sz√Ľr√Ķkan√°lban lecsepegtetj√ľk, a morzs√°ban megforgatjuk, porcukorral megsz√≥rjuk.
A Facebookon is megtal√°ltok.
M√°r Instagramon is megtal√°ltok.

FolytatŠs a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/07/almas...

sponsored links

Keres?s