Alapköret : Adzuki babos barnarizs

2010-09-10

sponsored links



Az adzuki bab és a barna rizs nagyon jól összeillenek, segítik a vese és a mellékvese erõsödését.
A barna rizs ? elsõ gondolatunkkal ellentétben ? könnyû megemészteni ezért gyógyulási idõszakban ideális. Az adzuku bab a makrobiotikus konyha nagy kedvence édeskés ízét felhasználják gyógyitalokhoz, ragukhoz, gabonákhoz, süteményekhez. Fogyasztása különösen nõknek lenne ajánlott, jótékonyan hat a nõi szervekre, azonkívül szabályozza a vérnyomást és a koleszterin szintet. Fõzés elõtt érdemes több órára beáztatni.
A makrobiotika a rizs elkészítéséhez általában kuktát ajánl, nekem ilyen nincs, viszont van egy szuper lábosom, amibe az összes gabona és babféle, fedõ alatt könnyedén megfõ.

Adzuki babos barnarizs 
Hozzávalók: 2 bögre barna rizs, 1 bögre adzuki bab, 1 kiskanál himalája só, 1 kisebb kombu darab.
A babot áztassuk be egy éjszakára. Fõzés elõtt öblítsük le, majd öntsük fel tiszta vízzel és erõs tûzön, fedõvel letakarva hevítsük forralásig,. Adjuk hozzá a kombut, ez megóvja azokat, akik hajlamosak arra,  hogy a babfélék puffasztják. Csökkentsük a hõfokot és fõzzük, amíg a bab megpuhul.
Egy másik tálba 3 szoros mennyiségû vízben fõzzük puhára a rizst. Amikor a rizs is elkészült keverjük össze a babbal.

UI: A recept a Nõk Lapja Cafénak készült anyagból való, ahol egy indiai és egy makrobiotikus vega menüsort állítottam össze.

Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2010/09/alapkoret...

sponsored links

Keres?s