Al Dente ? Capricciosa pizza

2017-03-16

sponsored links

A VIII. kerĂŒleti palotanegyed egyik kis ĂŒzletĂ©ben talĂĄlni az Al Dente nevĂ» kis Ă©ttermet. NevĂ©bĂ”l adĂłdĂłan kĂĄr lenne hĂŒledezni rajta, hogy olasz vonalat kĂ©pvisel. Nem egy hatalmas ĂŒzletrĂ”l van szĂł 16-18 ember fĂ©r be maximum, de akkor mĂĄr elĂ©ggĂ© csalĂĄdiasan közel egymĂĄshoz. A terasz kezd Ă©ledezni, ahova mĂ©g egy szĂ»k tucat ember leĂŒlhet. A belsĂ” olaszosan hangulatos. Ezt erĂ”sĂ­ti a szemĂ©lyzet, akik a mediterrĂĄn habitust remekĂŒl testesĂ­tik meg. AkĂĄr ilyen szĂ©p rukkolĂĄs pizzĂĄt is lehet rendelni, de vĂ©gĂŒl nem azt teszteltem.

A konyhĂĄtĂłl jobb esetben karnyĂșjtĂĄsnyira tudunk leĂŒlni, Ă­gy ha veszettĂŒl Ă©rdekel minket, hogy mikĂ©nt kĂ©szĂŒl rendelt fogĂĄsunk, akkor laza fejfordĂ­tĂĄs utĂĄn mindent vĂ©gignĂ©zhetĂŒnk. Az Ă©tlap nincsen tĂșlbonyolĂ­tva, pizza Ă©s tĂ©sztĂĄk termesztĂ©sen megtalĂĄlhatĂłan, de hĂșsokbĂłl is akad bĂ”sĂ©gesen. PizzĂĄikat kĂ©t osztĂĄlyra bontottĂĄk, az alap egyszerĂ»bbek, illetve a kicsit vadabb, olasz viszonylatban sok feltĂ©tes pizzĂĄk.

bĂĄtor vĂĄllalĂĄs

Étlapjuk legĂ©rdekesebb pontja, hogy jelzik a kĂŒlönbözĂ” fogĂĄsoknĂĄl, hogy körĂŒlbelĂŒl mennyi idĂ”be telik elkĂ©szĂ­tĂ©se, mĂ©gpedig igencsak szĂ»kös intervallummal. EnnĂ©l nagyobb felkĂ©rĂ”t keringĂ”re aligha kaphatunk, Ă­gy azonnal Ă©lesĂ­tve lett a stopper, ahogy kimondtuk a pincĂ©rnek a varĂĄzsigĂ©t, avagy, hogy mit szeretnĂ©nk rendelni.

Capricciosa pizza – paradicsom szĂłsz, mozzarella, fĂ”tt sonka, gomba, articsĂłka, olĂ­vabogyĂł

Mindössze 1 perc csĂșszĂĄs az Ă­gĂ©rethez kĂ©pest, telt hĂĄz mellett, ĂŒgyes! Olasz viszonylatban ennyi feltĂ©t mĂĄr egĂ©szen soknak szĂĄmĂ­t, viszont magyar szemmel nĂ©zve mĂ©g biztosan sokan rĂĄvĂĄgjĂĄk, hogy fĂ©rne rĂĄ ez-az. KinĂ©zetre a klasszikus pizza lĂĄtvĂĄnyhoz mĂ©rve kicsit “kopĂĄrabb”. Az olĂ­vabogyĂł azĂ©rt kontrasztosan töri meg az egĂ©szet, nem annyira vĂ©szes ez. A tĂ©szta igazi olasz, kicsit sem vastag, viszont a papĂ­rvĂ©konytĂłl is tĂĄvol vagyunk azĂ©rt.

teljes pompĂĄban

KĂłstolva kiderĂŒl, hogy a tökĂ©letes vastagsĂĄg mellett hibĂĄtlanul ropog is a tĂ©szta. Nem csak a szĂ©le, de a belsĂ”bb terĂŒletek is nĂ©ha egĂ©szen ĂŒgyesen szerepelnek. A paradicsomszĂłsz enyhĂ©n fĂ»szeres, viszont a zöldsĂ©g Ă­ze erĂ”teljes Ă©s karakteres. A paradicsom innentĂ”l fĂ©lig uralja a pizza Ă­zvilĂĄgĂĄt. Az articsĂłka Ă­ze önmagĂĄban enyhĂ©n Ă©deskĂ©s, de az olĂ­vabogyĂłval megkĂ­sĂ©rve tökĂ©letes a harmĂłnia.

a sonka

A fĂ”tt sonka zseniĂĄlis. Állaga Ă©s Ă­ze is mesteri, ennĂ©l jobbat kĂ­vĂĄnni se tudnĂĄnk nagyon. A mozzarella szĂ©p nagy felĂŒletre terĂŒlt szĂ©t, aminek eredmĂ©nye, hogy a legtöbb falatnĂĄl nyĂșjthatjuk kedvĂŒnkre az olvadt sajtot. Egyetlen feltĂ©t, ami picit elvĂ©sz a többi ĂĄrnyĂ©kĂĄban, a gomba. Ennek Ă­ze visszafogott, Ă­gy csak akkor Ă©rezzĂŒk, ha kiszĂșrunk egy falatot, melyet kimentĂŒnk a többi ölelĂ©sĂ©bĂ”l.

nyalĂĄnksĂĄgok

Adagra 32-es ĂĄtmĂ©rĂ”vel van feltĂŒntetve, ami valahol 200 gramm tĂ©sztĂĄt jelenthet, de lehet kicsit tĂșlzĂł ez a szĂĄm. Ennek ellenĂ©re tökĂ©letesen elegendĂ” volt egy Ă©tkezĂ©sre, a feltĂ©tek mennyisĂ©gĂ©vel pedig minden a legnagyobb rendben. Olaszos pizza, remek Ă­zekkel, Ă­gy kĂĄr lenne csodĂĄlkozni, hogy nĂ©mileg többet kell Ă©rte fizetni, mint egy aluljĂĄrĂłs csodĂĄĂ©rt. A 2100 forint elfogadhatĂł ĂĄr, sokkal nem vagyunk Ă­gy se az ĂĄtlag felett. Az Al Dente tökĂ©letes Ă­zelĂ­tĂ”t ad az olasz gasztronĂłmiĂĄbĂłl, mindezt elfogadhatĂł ĂĄron. Pizza mellett több friss kĂŒlönlegessĂ©g is vĂĄrja szeretĂ” gazdĂĄjĂĄt, legközelebb majd azok is sorra kerĂŒlnek.

Al Dente – 1088, Budapest, KrĂșdy Gyula utca 9. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték


Folytatás a blogon ... mitettemma.hu/al-dente-capricciosa-pi...

sponsored links

Keres?s