Ajándékötlet karácsonyra 3.

2010-12-20

sponsored links

 

 

Az idõ, amit valaki veled tölt, rád figyel, meghallgat, megnevetett, játszik veled, pénzért nem vásárolható.
Azt csak kapni lehet, vagy adni, megvenni semmiképp.
Ezért is szeretem a társasozást.

Nálunk a toplista élén évek óta a Catan. Nekünk a tengeri utazós kiegészítés van, és a 6 személyre bõvítõs pluszban, de a tengerest ritkán csapjuk hozzá. Területfoglalós, stratégiás, kicsit megdolgoztatja az agyat, lehet különbözõ cseles manõvereket bevetni, de a legeslegjobb része az alkudozós, kártyacserélgetõs. Persze lehet ebben is kiszúrni a többiekkel, sõt, elvetemült versenyzõknél példa volt kartellezésre is, ami komoly megtorlást von maga után. Nálunk már vannak különbözõ szófordulatok (fejvesztve fejlesztek), mindenkinek van egy saját játékstílusa, de én azt szeretem leginkább, hogy nagyon sokat nevetünk mindig.
Mióta Sarj nagyobbacska, õ is partner. Kisebbeknek létezik a koruknak megfelelõ változat, de annak idején nagyon szívesen volt  bankos a nagyobbaknál. Ez a poszt ugyan a játékban külön nem létezik, de az nem számít.
Külön erénye számomra, hogy szép kivitelû, meglehetõsen tartós anyagból van, a bábuk pedig fából.

Nemrég felfedeztem, hogy van ennek kisebb méretû kiadása, ami akár ketten is játszható, ellentétben a nagy játékkal, ahol három játékos a minimum. De pl. ha megyünk messzebbre családilag autóval, egyébbel, akkor mindig csak két szabad ember van, tehát ez is szempont.
Ezt is feltettem a kívánságlistámra, bár az idei jézuskáé már betelt.

 

A fenti alapjátékhoz vásárolható még mindenféle kiegészítés, de mi még mindig nem untuk meg ezt sem.


Én valamiért nem vagyok annyira oda a Carcassonne-ért, de gyermedvény ezt is nagyon szereti, hasonló területfoglalós, mit a Catan.
Ketten is játszható.

Ez is szép, jó kézbe venni, szintén bõvíthetõ mindenfélével.

 

 

Másféle játék a Labirintus, de ez is sokszor elõkerül. Régebben a Furfangos labirintussal játszottunk a deddel, én, meg Hõs pedig a Mesterek labirintusával. Na, ezzel csak az volt a gond, hogy egy idõ után gyakran húztam én a rövidebbet. Mióta nem kicsi gyerekünk van, õ is sokszor megver benne, pasik...:)

Sortolós-útépítõs játék, szintén elõre kell gondolkozni benne. Logikát fejlesztõs, kitologatós.
Ezeket ketten lehet játszani.
Most fedeztem föl, hogy van belõle még Disney hercegnõs változat, rózsaszín játékosokra hangolva:)

Ezek is nagyon szép kivitelû, tartós játékok, a furfangos szerintem már vagy nyolc éve megvan nekünk és még mindig jól néz ki. Ezért is szeretem egyébként a Ravensburger játékait.

 

 

Hasonló agytorna a Metro, ahogy a nevében is benne van, egy városban a metróvonalakat kell kiépíteni. Szintén ketten játszható. Sarj ezt nem szereti annyira, én meg igen. Kicsi szépséghibája, hogy Hõs ebben is elég hamar megver...

 

 

 

Nem is olyan rég még nagyon sokszor játszottunk a Guess who-val. Ötletes kitalálós játék, ez is logikázós, de nem annyira nehéz. Nem tart túl hosszú ideig egy menet, külön erénye, hogy akár kocsiban, menet közben is játszható. Nekünk még egy régebbi változat van, a neten találtam több félét.

 

 

 

Amivel már nem játszunk, mert kinõttük, de a gyerekek nagyon szeretik az a Tick... tack... bumm!
Tartozik hozzá egy idõzített bomba , ha nem tudod elég hamar beilleszteni a kihúzott szótagot egy szóba, akkor a kezedben robban. Ez így eléggé csúnyán hangzik, tudom, de a gyerekeket a militáris része nem érdekli, jókat lehet nevetni a pórul jártakon, meg azon, hogy milyen gyorsan igyekeznek a vége felé a másiknak lepasszolni.

 

 

Kártyákat is szeretjük, sokszor játszottunk Solot, ennek is van gyerek változata ,és felnõtteknek való is.
Ehhez hasonló az Uno, szintén több változatban, ebbõl is van gyerekeknek való. Nekünk Unoból a Harry Potteres van meg, ami szerintem már nem kapható, ami eléggé kár, mert nagyon szép grafikájú.

Mind a kettõ jó kis játék, szintén nagy erény az utaztathatóság, én nagyon ellenzem amikor a gyerek dvd-t néz még a kocsiban (is). Persze idõnként eléggé fárasztó szórakoztatni, de tessék, nagy lesz a gyerek, bedugja a fülébe a zenét, aztán kész. De legalább közben a tájat nézi:))

 

 

 

Jó cucc a  Blokus is, egyedül és ketten is játszható logikai játék.

 

 

Amit a hordozhatós Catan mellé kinéztem maguknak az a Dominion. Nem ismerjük, de nagyon tetszik, amiket hallottam róla.

De ez már alighanem szintén nem fér be az idei zsákba.

 

 

 

Biztosan ezeken kívül is van nagyon sok jó játék, nálunk ezek azok, amiket gyakrabban elõveszünk-vettünk és nem untuk meg.
Utánanéztem, az összes kapható olyan netes webáruházban, ahol személyesen is átvehetõ, vagyis ha valaki még bajban van ajándékilag, karácsony elõtt nagy eséllyel hozzájuthat.

 

Ami idõ szûkében  valószínûleg már nem kerülhet a fa alá, de ki nem hagynám a sorból,  Bohony társasjátéka a Meskán.
A képeit is nagyon szeretem, a játék is hasonlóan szépséges, szemgyönyörködtetõ.  Szintén nála kapható a saját képeibõl készült kirakós, ugyanilyen egyedi és szép.

Ha nem is mostanra, másik karácsonyra, születésnapra nagyon szép ajándék bármelyik.

 

 

 

 

 

 

Hát így.
Nálam a karácsonyi hangulat még várat magára, pedig tegnap direkt sütöttem egy nagyon finom töltött mézeset, de ezek mindent elrontanak, ahelyett hogy hosszasan csodálták volna, megették ami a szemük elé került.

 

 

 

 

 


Folytats a blogon ... eteto.freeblog.hu/archives/2010/12/20...

sponsored links

Keres?s