A tökéletes gyors kenyér

2014-01-19

sponsored links

DSC_5229s

Mindenkinek mást jelent a tökéletes, de nekem ez az. Barna (nem kávéval színezett), magos, ropogós héjú, munkaigénytelen. A helyi multiban meg pékségben csillagászati árakon lehet az ilyesmihez hozzájutni, és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mennyi térfogatnövelõ meg adalékanyag van benne.

A következõ verzió alapja nem az én ötletem, itt találtam. Viszont egy alapos átalakítás után az eddigi legjobb kenyeret sikerült sütnöm összesen 5 perc ráfordítással. Közben kétszer ugyan keleszteni kell, de abban nekünk nincs részünk :)

Nálunk most ez a nagy kedvenc, két nap után is puha marad.

Egyszerû magvas, barna cipó

Hozzávalók:

40 dkg sima liszt

10 dkg rozsliszt

2 csapott kk só ...

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s