A tökéletes lágytojás titka

2014-09-13

sponsored links

09.08

A nagyméretű, tanyasi tojáshoz csak forró vízre és stopperre van szükség - és néhány apró trükkre, természetesen.
A tejeskávé mellett az egyik dédelgetett függőségem a reggeli lágy tojás. Ebből is kiviláglik, hogy "reggeli" ember vagyok: este korán lefekszem, és előre örülök a hajnali lágy tojásnak, a pirítósnak meg a tejeskávénak. Ez van...

A legfontosabb beszerzendő áru tehát a piacon a TOJÁS. A szép nagy, friss tojás, amit kapirgálós tyúkok tojtak. Ha ez megvan, minden megvan - vagy legalábbis úgy érzem. A másik fontos összetevő a KENYÉR: Mert a lágytojáshoz pirítós kell. Mégpedig ropogós héjú, jó lisztből készült, kovászos kenyérből (az aktuális kedvenc a Marmorstein pékség hajdinás kenyere, amit a nagymarosi francia pékségben tudok helyileg beszerezni). Ezt frissen felszeletelem (1,2 cm vastag szeletekre, mert az tökéletesen átsül fagyasztás után is a pirítós sütőben), és lefagyasztom, majd reggelente kiveszek egyet, és 3,5 percre teszem a pirítós sütőbe. Azt elmondanám, hogy a szikkadt kenyeret hiába fagyasztjuk le "jó lesz pirítósnak" jelszóval: legfeljebb ...

Folytatás a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/09/13/a_...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok