A nyár kenyere

2015-09-20

sponsored links


Még mindig a nyaralás emlékeibõl tápláljuk lelkünket. A káptalantóti piacon járva egy fiatal lány szebbnél-szebb kenyereket kínált és nem volt kérdés, hogy a kóstoló után veszünk is egyet az általa készített finomságból. Többféle pékáru rejtõzött a kenyereskosarakban, de a választásunk egy kecskesajtos cukkinis kenyérre esett. Csodás puha belseje volt és olyan különleges íze, hogy simán, magában fogyasztva is tökéletes volt. Mondanom sem kell, hogy nem tartott sokáig az az egy darab, amit vettünk, így már alig vártuk a következõ vasárnapot, hogy visszatérhessünk a piacra egy újabb példányért.
Hazatérve úgy gondoltam, én is  megpróbálom valahogy reprodukálni ezt a különleges ízvilágot. Limara receptjeit hívtam segítségül és végül a mediterrán kenyerére esett a választás, amit cukkinivel és kakukkfûvel ízesítettem. Brutálisan jóra sikerült a két kis vekni, ami elég sokáig eláll és puha marad a cukkini miatt. Ha pedig már nem annyira puha, meg lehet pirítani és egy kis vajjal fincsi reggeli lesz belõle. Indulhat a kenyérgyúrás?

Cukkinis-kakukkfüves kenyér

Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt (én félfehéret használtam, de jó a sima fehér is) ...

Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2015/09/a-ny...

sponsored links

Keres?s