a hétvégi reggelik & amerikai palacsinta

2010-09-21

sponsored links

eddig nem volt a blogon túl sok reggeli, mivel reggel kávézni szoktam, nem enni. de új lakással új szokások is belépnek az ember életébe, és mostanában hétvégén pótlom az elmaradásokat. szombaton piac, s bár felfedeztem, hogy a csütörtöki jobban tetszik, valószínûleg le fogok nézni akkor is; utána alkotás a konyhában és délben reggeli. ez már hetek óta így zajlik, és abszolút bevált.

még sosem ettem igazi amerikai palacsintát, de mindig is baromira tetszett, amikor a filmeken anyu álmos gyereke elé tolja a frissen kisütött kisebb és vastagabb palacsintát. elsõ próbálkozásra jamie receptjét használtam.

amerikai palacsinta




hozzávalók:
(12 db)

3 nagyobb tojás
120 g finomliszt
1 púpozott ek sütõpor
1 1/2 dl tej
1 csipet só

a tojásokat szétválasztottam. a sárgájához hozzáadtam a lisztet, a sütõport és a tejet, és kézi habverõvel simára kevertem. a sóval kemény habbá vertem a fehérjét, és óvatosan a tésztába kevertem.
mérsékelt lángon felforrósítottam egy teflon serpenyõt, majd kis adagokban mindkét oldalukat aranyszínûre sütöttem.
amikor az elsõ oldala megszilárdult, gyümölcsdarabokat szórhatunk a tetejére és azokkal együtt fordítjuk meg. én most natúr sütöttem ki, mézzel, vajjal és frissen készült, még meleg szilvalekvárral tálaltam.




Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/09/h...

sponsored links

Keres?s