A HÜTTE

2017-12-09

sponsored links

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár 2017

?Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsûrizett kézmûves és iparmûvészeti termékekkel, ünnepi mûsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2017. november 10. és december 31. között a fõváros egyik legszebb fõterén, a Vörösmarty téren.? (Budapestinfo)

 pixi8698.jpg

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK)

 

A Budapesti Adventi- és  Karácsonyi Vásár rendezõje Budapest Fõváros Önkormányzatának hivatalos turisztikai és kulturális cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), melynek vezetõje Bán Teodóra. A BFTK, mint a desztináció menedzseléséért felelõs hivatalos stratégiai szervezet, a  saját eszközeivel mindent megtesz azért, hogy a karácsonyi vásár idén is sikeres legyen. Legalább annyira, mint az elmúlt évben, amikor 800 ezren látogatták meg és Európa legjobb karácsonyi vásárai közé választották.

 pixi8754.jpg

A Hütte

 

A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d?Oron is kiszolgálta a versenyzõket) hétrõl-hétre bemutatott, különbözõ témakörû gasztronómiával sûrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását. A Hütte elkötelezett házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai. A rezidens séf Batta Ramon Domingo, a kiemelt vendégséf Serényi Zsolt. 

 pixi8756.jpg

Tavasszal kezdõdött, télen folytatódik!

 

A turistáknak különösen izgalmas a vásári forgatag és sokuk számára bizonyára egzotikus az ételválaszték. Ami pedig a minõséget illeti, semmiben nem marad el Bécs, vagy más európai nagyvárosok hasonló rendezvényeitõl, hiszen, mint a Budapestinfo is megállapítja: ?A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglõsök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a kárpát-medencei gasztro-kulturális értékeket, a karácsonyi ünnepkör hagyományait. Gasztrobemutatókkal, kóstolókkal várják a látogatókat a vásár hüttéjében.? E vendéglõsök egyike Kiss Zoltán az XXL Catering tulajdonosa, aki már tavasszal (2017) is sokat tett azért, hogy másokkal összefogva, a szabadtéri vendéglátás keretein merészen tágítva, a minõség irányában mozdítsa el a tér vendéglátását. Ebben a BFTK is a változást akarók mellé állt.

 pixi8638.jpg

?Ajándékba adjuk, nem kell értük fizetni.?

 

?Nem is olyan régen ki gondolta volna? - Melegen füstölt lazac, kapros vinaigrette, édesburgonya, malac-burger, lazac-burger, marha rilette, bárány csülök, kakashere pörkölt, nyárson sült, szabad tûzi malac. Nem csak a kolbászok vannak jelen a téren, ráadásul azokból sem egyféle sütnivaló kolbász fordul elõ? ? sorolják a karácsonyi vásár szabadtéri vendéglátósai. Majd így folytatjá: ?A kolbászválasztékban akad sütõtökös kacsa, bazsalikomos szarvas, sajtos mangalica, sima mangalica, kézzel vágott debreceni, vadkacsa kolbász, halkolbász, harcsa kolbász. Töltött káposzta. Az alap töltött káposztán kívül, van füstölt libamelles töltött káposzta is. A forralt bor természetes eleme a téli választéknak, ám az idén már  zsûrizett, minõségi forralt bor alapanyaggal dolgoznak a téren. Számos olyan étel és ital van a vásári kínálatban, amely a hagyományos, az eladás 60-70%-át képviselõ ételeken kívül, tovább színesíti a választékot. Ezek nem ?újragondolt? ételek, hanem a nagymama konyhájából vett receptek alapján, tisztességgel megfõzött ételek. Külön érdekesség a Hütte, ahol ismert séfek a szezonhoz, a karácsonyi ünnepkörhöz, valamint a hanukához is kötõdõ alapanyagokból, ételekbõl, tematikus heteket tartanak. Azokat a kóstoló ételeket, amelyeket a Vörösmarty téren a Hüttében adunk, mind ajándékba adjuk. Nem kell értük fizetni.?  

 

Másoknak is jó példát mutat

 

Hogy tetszik neked ez a vásár? ? kérdezzük Serényi Zsolt séfet. ?Nagyon! Ha a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár ki tud teljesedni ebben a fogyasztható minõségû gasztronómiában, az nagyon elõremutató és  jó lesz, és másoknak is jó példát mutat!?

További részletes információ, ha szükséges: www.budapestinfo.hu

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/12/09/a_...

sponsored links

Keres?s