A hosszú élet titka: a chili paprika

2017-01-18

sponsored links

A hosszú élet titka: a chili paprika

Legalábbis egy új amerikai tanulmány ezt mutatta ki.

Pixabay

Szeretem a csípõs paprikát. Gondolom, ez a receptjeimbõl is kiderül. Többször támadtak is amiatt, hogy - szerintük - sok chilit használok az ételeimben. 

Az eddig is ismert volt, hogy a paprika a kapszaicin hatóanyaga révén jótékony hatással van a vérkeringésre, csökkenti a magas vérnyomást. (Én néhány éve több mint fél évig elhagytam a vérnyomáscsökkentõ gyógyszereimet, s helyette paprikaolaj kapszulákat szedtem, s a vérnyomásom normalizálódott. Sajnos a a kapszulák beszerzése késõbb nehézségbe ütközött, s vissza kellett térnem a gyógyszerekhez. Azóta össze-vissza ugrál a vérnyomásom, már sokadik gyógyszert írja fel a specialista, s nem tudta normalizálni a vérnyomásom. Mellesleg a - támogatott - gyógyszerek többe kerülnek, mint a kapszulák.) Ráadásul az egyik gyógyszerre - mint késõbb kiderült - allergiás voltam, ötször csúnyán feldagadt az arcom, kétszer még kórházba is kerültem. Három év után, a sokadik orvos jött rá, hogy melyik gyógyszer a bûnös. Gyorsan le is cseréltük.

Miután erõsen érintett vagyok, külön érdeklõdéssel olvastam az alábbi hírt:

Szereted a csípõs paprikát? Ha eszed is, tovább fogsz élni


Nos, én szeretem a csípõs paprikát, s gyakran fogyasztom is. Remélem, tovább is fogok élni.

Anyám nem szerette a csípõset, õt már túléltem. Apám szerette, õ közel 88 évig élt. Akkor még van néhány évem. (Az egyéb nyavalyákra meg ki figyel oda!) De, ha úgy veszem, örökéletû leszek, hiszen a blogom, a facebook oldalam, s mindazon oldalak, ahova receptet töltöttem fel (ha csak meg nem szûnnek), még akkor is hozzák a bejegyzéseim, amikor én már odaát fogok fõzõcskézni. :)


Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/01/a-ho...

sponsored links

Keres?s