A csicseriborsó két élete

2018-06-24

sponsored links

mentas-csicseriborsos-madarsalata_1.JPG

Szeretem a csicseriborsót. Elõször nem is tudtam, hogy szeretem, mert "csak" a humuszt szerettem. Aztán pár éve, miután utánanéztem mibõl is van, rájöttem, hogy igazából a csicseriborsót szeretem. Azóta nagyon sok formájában próbáltam már. Az elsõ hely persze megmarad a humusznak, de itt van rögtön Nektek a 2. és a 3. helyezett is.

A 2. helyezett a fûszeres sült csicseriborsó, ami az egyik legfinomabb ropogtatni való, arról nem is beszélve, hogy hasonló élmény, mint a chips, csak annál sokkalta egészégesebb. A 3. helyezett pedig egy mentás madársaláta, amihez a sima csicseriborsó mellé, a biztonság kedvéért szoktam tenni a fûszeres sültbõl is! 

S miért madársaláta? Mert a selymes és különleges levélkéi enyhén dió ízûek. Így nagyon jól harmonizálnak a csicseriborsó szintén diós, mogyorós ízével. Ehhez már csak egy kis édeskés paradicsom, sós sonka (így a család férfi tagjai is sokkal szívesebben eszik!) és mentás öntet kell és kész is a laktató és finom salátavacsora.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://5hozzavalo.blog.hu/2018/06/24...

sponsored links

Keres?s