18 éve nem volt ilyen meleg... - GasztroBlogok.hu

218 éve nem volt ilyen meleg...

2018-05-04

sponsored links

Az elmúlt 218 év legmelegebb áprilisán vagyunk túl a környezõ országok jelentése szerint - mondta el Tóth Tamás meteorológus.

kép  Kifõztük.hu
Az elmúlt 218 év legmelegebb áprilisa volt a mostani
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint áprilisban az országos átlaghõmérséklet 16 fok körül alakult, ami még májusban is magasnak számítana - tette hozzá Tóth Tamás meteorológus.
218 éve nem volt ilyen meleg, idõjárás hõmérséklet melegrekord tavasz hõség április
218 éve nem volt ilyen meleg


Tóth Tamás elmondta, az egész áprilisra jellemzõ szokatlan meleget a tartós déli áramlás okozta.

Sorra dõlnek a melegrekordok is

2018. április 29-én megdõlt az országos legmagasabb minimumhõmérsékleti rekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Mint írták: az eddigi április 29-ei rekord 17,4 Celsius-fok volt, amelyet 1966-ban mértek Budapest Országút és Eger állomásokon. Most ennél több mint egy fokkal melegebb volt Sándorfalván, ahol mindössze 18,7 fokig hûlt le a levegõ.
Ezután napközben megdõlt a melegrekord is vasárnap, amikor 31 foknál magasabb hõmérsékletet is mértek. Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek elmondta: mostanáig 30,6 Celsius-fok volt az április 29-ei legmagasabb maximumhõmérsékleti rekord, amelyet Gyõrben és Nyíregyházán rögzítettek 2012-ben. Most több helyen is melegebb volt ennél, a maximumot: 31,4 fokot Kelebián és Sátorhelyen mérték
kép a netrõl
Valószínû, hogy a május is hasonlóan meleg lesz, mindenki nagyon vigyázzon magára, fõleg az idõsek és betegek a déli legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban, ha nem muszáj, és nagyon sok folyadékot kell fogyasztani. A gyerekekre is fokozottabban vigyázzunk !!!!
kép a netrõl


Folytats a blogon ... https://zsanuaria.blogspot.com/2018/0...

sponsored links

Keres?s