017 Legjobb Pálinkája - GasztroBlogok.hu

2017 Legjobb Pálinkája

2017-06-17

sponsored links

Idén is kihirdetik az év legjobb pálinkáját

Közel négyszáz mintát neveztek idén a Pálinka Országkóstoló versenyre

Június 20-án ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit. A 2017. évi Pálinka Országkóstolóra idén 43 pálinkaház nevezett, a bírák összesen több mint 380 féle pálinkából, vakkóstoláson választották ki a legjobbakat. Az eredmények az ünnepélyes díjátadó gáláig titkosak, a gyõztes pálinkákat az Országház Felsõházi termében hirdetik ki.

pálinka_országkóstolo1-k

Negyedik alkalommal rendezett idén Pálinka Országkóstolót a Pálinka Nemzeti Tanács és a Földmûvelésügyi Minisztérium. A Pálinka Országkóstoló olyan megmérettetés, amelynek célja a pálinkának, mint hazánk nemzeti italának a hitelét és ismertségét növelni, a magas színvonalú országos rendezvényen elért eredmények révén is elõsegíteni a minõségi pálinka bel- és külpiaci megjelenését.

Az ország egyik legnívósabb pálinkaversenyének idén Esztergom adott otthont, ahol a 30 tagú zsûri vakkóstolás során értékelte a nevezett pálinkákat. A pontozás után összesítették az eredményeket, viszont a díjazottak neveit egészen a bejelentésig mindössze három ember ismeri. A verseny egyik sajátossága, hogy nevezni kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülõ termékekkel lehet, melyeket az érzékszervi vizsgálatot megelõzõen a NÉBIH egy komplex analitikai vizsgálattal ellenõriz.

pálinka_országkóstoló2-k

A díjazott pálinkák arany, ezüst, és bronz minõsítést nyerhetnek, és 24 pálinkának Champion díjat is adományoznak. Különdíjban részesül az év legeredményesebb pálinkafõzdéje és az év legjobb pálinkája, emellett idén elõször a legjobb tízezer palack feletti tétel fõzõjét is díjazzák. Mivel ebben az évben Esztergomban rendezték a versenyt, a város vezetõsége is felajánlott egy különdíjat az általuk legjobbnak vélt fõzõmesternek.

?A Pálinka Országkóstolóra évrõl évre több tétellel neveznek a pálinkaházak, és kiválóbbnál kiválóbb termékeket hoznak a versenyre. A nevezett pálinkákból látszik, hogy a fõzõmesterek egyre nagyobb kedvvel kísérleteznek: az alap gyümölcsök mellett, mint a barack és a szilva, egyre jellemzõbbek a szokatlan, újszerû háziasítások? ? mondta el Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

A díjátadó gálán azok nevét is bejelentik, akik Pálinka Életmûdíjban részesülnek. Ezt a kitüntetést évente legfeljebb három szakembernek ítélheti oda a Tanács, és az egyik legnagyobb elismerésnek számít a szakmában.  Életmûdíjat a szabályzat szerint azok kaphatnak, akik évtizedes szakmai tevékenységük során nagyon sokat tettek a pálinka elismertetésért, a pálinka hírnevéért.

A Pálinka Országkóstoló a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyét továbbá az erre épülõ, a Földmûvelésügyi Minisztérium által rendezett Nemzeti Pálinkakiválóság Programot foglalja magába. A Nemzeti Pálinkakiválóság Programban a nevezett tételek Pálinkakiválóság és TOP Pálinkakiválóság minõsítést érdemelnek ki, mellyel bekerülhetnek egy impozáns, ingyenes, kétnyelvû, a Minisztérium gondozásában megjelenõ kiadványba: a Pálinkakiválóságok Könyvébe.

Forrásom a https://www.agronaplo.hu/hirek/iden-is-kihirdetik-az-ev-legjobb-palinkajat

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... borhirek.blog.hu/2017/06/17/2017_legj...

sponsored links

Keres?s